Julebord på Håvik SFO er en 15 år gammel tradisjon som barna husker mange år senere. Hver eneste desember ruller de ut den røde løperen til festkledde unger.

«Ungene hørte foreldrene prate om julebord på jobben, nå er det ungene som forteller om sitt julebord» forteller Flor De Maria Vold, SFO-koordinator ved Håvik SFO og nettvektsleder for SFO’ene på Karmøy.

«SFO er en læringsarena, og det er derfor viktig at alle bidrar til julebordet. Vi deler oss i ulike grupper der barna lager bordkort, noen dekker på mens andre steller i stand til festen i gymsalen. En uke i forveien trener vi elevene i bordskikk og veileder dem i å forsyne seg fra koldtbord på en ordentlig måte.


Vi inviterer også klassekontaktene, inspektør og rektor. Sistnevnte kommer alltid med presanger til SFO, og barna gleder seg derfor enormt. Etter maten leker ungene i gymsalen og vi avslutter med vår tradisjonelle tautrekkings-konkurranse der jentene kjemper mot guttene.

Dette er en tradisjon vi opplever barna setter stor pris på, og som avrunder året på en fin måte. Barn og voksne samarbeider for å skape en hyggelig avslutning for alle og VI-følelsen forsterkes merkbart.

O'jul med din glede..

Jul er det heldigvis en stund til enda, men forberedelsene har allerede startet. Det er mye vi har lyst til å gjøre, vi må bare finne ut hva vi skal velge. Denne utfordringen er enkel – send inn dine juleideer og jeg legger dem ut her på SFOnett.

Les mer >>

Juledekorering av vinduene i SFO

Det er vakkert og morsomt å dekorere vinduene med julemotiver i desember. Like morsomt er det ikke å fjerne det i januar. Her er et godt tips som gjør fjerning enkelt.

Les mer >>

Presanger med vifteform

Lei av at nesten alle pakkar ser like ut og tydelig ber preg av forhasta innpakking som ofte er utført av forkava butikkpersonale i ei fortørna og hektisk førjulstid?

Les mer >>

Ullnisser

Fabelaktige ullnisser som alle SFO-barn vil beherske å lage.

Les mer >>

Besteforeldrekaffe

Godt nytt år ! Jeg starter det nye året sammen med en gjeng strålende barneveiledere i Mosjøen. Og et tips fra Kulstad SFO er egen dag for besteforeldre.

Les mer >>

Juleuke

Vi synes Byfjord SFO hadde laget et morsomt program for sin faste juleuke og vil gjerne dele dette med dere. La dere inspirerere.

Les mer >>

Juleuke

Vi synes Byfjord SFO hadde laget et morsomt program for sin faste juleuke og vil gjerne dele dette med dere. La dere inspirerere.

Les mer >>

Søte jordbær

Jordbærene kan være søte og flotte på vinteren også. Disse kan ikke spises, men nytes kun med øynene.

Les mer >>

Juleaktiviteter

Fire enkle formingsoppgaver som kan gjøre ventingen på julaften kortere

Les mer >>