Logg inn:
Konkurranse om barna
Ivar Haug   13.03.13
Fotballforbundets satsing på fotball-SFO’er og andre alternative tilbud til småskolebarna preger selvsagt situasjonen lokalt for de ordinære SFO’ene. Også andre aktører er kommet på banen – stort sett med tilbud om mer idrett. På godt og vondt. I noen tilfeller har SFO opplevd nesten halvering av antall påmeldte barn.

Denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer.
Du kan derfor ikke lese hele artikkelen. Som medlem får du og alle ansatte i din SFO full tilgang til alt innhold på SFOnett.no.


Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på SFOnett!
SFO / Skole:
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype

Du vil få tilgang til www.sfonett.no ut året og blir fakturert for samme periode. Mva kommer i tillegg til prisen. Når du er innlogget kan du registrere alle ansatte hos deg som underbrukere.

Ordinær pris for helt år
kr 875 for små SFO'er,under 35 barn
kr 1750 for SFO med over 35 barn
Mva kommer i tillegg
Ja, vi vil bli medlem i Nettverket for SFO
 
DISKUTER ARTIKKELEN
(0)
Hei.
 
Leser med spenning denne artikkelen. JEg er så " heldig" at jeg i vårt nærområde både er SFO leder med flere års erfaring og nyansatt FFO leder i den lokale fotballklubben. vi har foreløpig løst dette med aldersfordeling 4-7 kl. på FFO og vanlig SFO.
 
Dette gjør at ungene får flere valg, vi ønsker neste år og få inn 3 kl også på FFO, men her har vi henvendt oss til komm. for å få et samspill mellom FFO og komm. sine SFO`er.
 
JEg mener helt klart at SFO`er får mye godt ut av dette. Det å verne rundt frileken passer for noen men ikke alle. Det å få et krav/ fastere opplegg inn i SFO`ene mener jeg er viktig, for mange har "kun" oppholdstid og ikke noe annet å tilby sine barn, og for noen av dagens barn er dette for dårlig.

JEg er av den oppfatning at dette kan kombineres dersom det er ønskelig fra alle parter, og utg. punktet må hele tiden være barna/ barnet sitt beste, ikke om pengene går dit eller dit, lavere budsjett der eller konk. med hverandre.

Flere tilbud gir flere valg og ungene mener jeg får en variert og aktiv hverdag som er til det beste for alle barna i området.
 
mvh.,
 
HAns Arne Tveiten
SFO-leder
Ramnes Skole

14.03.13
(0)
Bokstaven S hinter vel til skole, så disse private initiativene bør vel i det misnte forandre navn?
 
Det store spørsmålet her er vel hvorvidt barn trenger mer eller mindre av organiserte voksenstyrte aktiviteter?
 
Hvis aktivisering er målet så vet vi jo fra forskningen at barn faktisk er mer aktive når de selv styrer aktiviteten, enn når voksne stiller dem opp i rekker, og deler dem inn grupper.
 
For å være helt ærlig tror jeg dette kommer til å bli borte etter en stund. Vi har Idrettsakademiet praktisk talt i skolegården her, og de har tilbud til denne skolen og naboskolen. Tilsammen er det vel nærmere 350 SFO barn på de to skolene og pr nå er det 11 barn på Idrettsakademiet, og av dem er det en stor del som mest sansynlig slutter til sommeren. Vi har også fått tilbake flere barn i løpet av skoleåret.
 
Jeg samarbeider veldig gjerne med det lokale idrettslaget, men Idrettsakademiet fremstår som er kommersiel aktør og konkurerrent og har iallefall ikke vært aktuell som samarbeidspartner her.

08.04.13

Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
SUMO-bryting
Skiskole med afterski
OL i SFO
Trening gir barn større hjerne
– Heller idrett enn mat