Logg inn:
Vinterferie og samvittighet
Ivar Haug   08.03.16
Foreldre er litt i tvil… Er det tungt å være barn uten vinterferie – eller rettere sagt med vinterferie på SFO/AKS? Vi ble oppringt av et lett bekymret mammanett.no.

Denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer.
Du kan derfor ikke lese hele artikkelen. Som medlem får du og alle ansatte i din SFO full tilgang til alt innhold på SFOnett.no.


Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på SFOnett!
SFO / Skole:
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype

Du vil få tilgang til www.sfonett.no ut året og blir fakturert for samme periode. Mva kommer i tillegg til prisen. Når du er innlogget kan du registrere alle ansatte hos deg som underbrukere.

Ordinær pris for helt år
kr 875 for små SFO'er,under 35 barn
kr 1750 for SFO med over 35 barn
Mva kommer i tillegg
Ja, vi vil bli medlem i Nettverket for SFO
 
DISKUTER ARTIKKELEN
(1)
Hei Ivar og hele SFO-nett. Jeg tenker at det er holdningsarbeid også her. På Kleppe SFO jobber vi aktivt for at det skal være litt kult å være på FerieSFO. Og det er ferie i FerieSFO. Vi prøver å ha aktiviteter som er like kule som enkelte får gjøre hjemme i feriene, ei heller en å legge oss på "men hjemme får vi se mye film mm :) Ikke minst kjører vi vårt egne ferieSFO ordtak på alle planer mm Nå: "Påskeferie.... ikkje bare reise" Fortsett det gode arbeidet :) og husk det er kult å gå på SFO! Mvh. Lasse Hjelmervik SFO-leiar Kleppe SFO Vi strekker oss!
09.03.16
(4)
Vi hadde akkurat et foreldremøte angående aktiviteter på sfo i hverdagen og i ferier. Vi har hatt en foreldreundersøkelse om dette og hos oss skåret vi litt lavt på det. Jeg ble nysgjerrig på hva foreldrene legger i det og hva slags forventninger de har til aktiviteter. Men da jeg la frem hvordan dagene på sfo hos oss er og hvordan bemanningen er, så skjønte de at når barn har lange dager på skolen, blir det ikke så mye tid til det de ville kalle for styrte aktiviteter fra voksne. Jeg er opptatt av at barna på vår sfo skal få leke sammen. Det ligger utrolig mye læring i dette. De elsker å bygge med lego, duplo, kapla, jovo, pluss - pluss osv. Konsrtuksjonsleken er helt fantastisk, de bygger de flotteste byggverk, sammarbeider, konstruerer, legger planer, gjør endringer sammen. Vi legger også til rette for at barrna kan male, tegne, perle, strikke, veve, være ute, fotballbane, gymsal, slåball, ake,film av og til osv. Dette er ting vi tilbyr, men som vi ikke styrer. Barna velger selv hva de ønsker å gjøre. Og inntrykket mitt og tilbakemeldinger fra barna er at det er dette de vil. I ferier skal vi bli flinkere til å sette opp aktiviteter i forkant slik at ungene vet hva som skajer når de melder seg på i ferier. Det er jo da man har mulighet til å gjøre litt annerledes ting og bruke god tid på det. elsker når det myldrer av unger i god lek og samarbeid. Dagene er nok styrt som de er med skole og evt aktiviteter etter sfo (fotball, håndball, turning, ski osv) Men viktig å gjøre det interessant og spennende selvfølgelig.
09.03.16

(0)
Nettopp! - Lasse og Anne. Det var akkurat det jeg signaliserte til den bekymrede journalisten som gjennom mammanett.no treffer 100.000 bekymrede mammaer og 1200 pappaer. At der kult å gå på SFO både hele året og i ferieperiodene, og at barn ikke havner i noe slags utenforskap.
Men lurt, Lasse, og sette merkelappen Ferie-SFO på de mulighetene vi får når vi har ro og flyt og hele dagen med barna. 
Anne - du har jo laget rene oppskriften på en SFO preget av barns egne valg og reell frihet i fritiden. Jeg tar meg den frihet å si at dette skal jeg bruke i mitt opplysningsarbeid. Takk skal du ha!   

10.03.16

(1)
Så moro å kunne være til inspirasjon. Bare hyggelig om du kan bruke dette videre i ditt arbeid. Jeg hjelper gjerne. Har mye på hjerte angående dette og synes det er sååååå viktig at barn får være barn og at de må kunne bruke sin kreativitet og fantasi til å løse hverdagens utfordringer, uavhengig om det er i konflikter, lek eller samspill. Lek med andre barn er nøkkelen til viktig læring. Der man må ta hensyn til andre, bli enige, legge strategier for videre samarbeid, løse konflikter, gi og ta, kjenne på følelser, vise empati og omsorg, være en god venn osv osv. Tusen takk for tilliten og lukke til med videre arbeid.
10.03.16

Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Nytt utdanningstilbud: Barneveileder i skolefritidsordningen
Nye muligheter