Bruk panna

Vinteren slipper taket og vi trekker enda oftere ut av fjertfylte innebaser. Da gjelder det å bruke hue – eller panna, som anbefalingen er i denne artikkelen. Og det dreier seg ikke om å smelle panna i veggen i ren frustrasjon over et eller annet…

Les mer >>

Fugler i nærmiljøet om høsten og vinteren

Her får du et forslag til en konkret aktivitet med fokus på fugler i nærmiljøet. Aktiviteten handler om kunnskap om fugler, å bli kjent med fugler, å hjelpe fuglene gjennom vinteren samt forståelse for naturen generelt.

Les mer >>

Paddekos i dammen

Sandslottet skolefritidsordning har en paddedam ca 1 km fra basen. Der er det et yrende liv om våren.

Les mer >>

Enkel og god bålmat

Å samles rundt bålet med god mat er motivasjon for ukas tur

Les mer >>

Skap et eget økosystem

I et helhetlig økosystem kan man se fotosyntesen, vannets kretsløp og mye mer. Hele systemet kan klare seg i årevis med bare solenergi hvis man ikke åpner boksens lokk. Alt du trenger er et lite landskap i en tett boks. Det må jo være noe for nysgjerrige SFO-barn?

Les mer >>

Pizzaovn i SFO

Borge SFO i Fredrikstad viser vei. De har for lengst flyttet utendørs hele året og baker selvsagt pizza uten strøm…

Les mer >>

Oppskrifter på ”godteri” for småfugler

På vinteren og tidlig på våren, trenger småfuglene å spise mat som er rik på energi, for å holde på varmen. Ulike arter trenger ulik type føde. Her følger noen oppskrifter:

Les mer >>

Bladbanking

På høsten er løvet på trærne forlokkende vakre! Vi vil gjerne ta dem med inn og spare de på en eller annen måte. Dette er en morsom aktivitet som de aller fleste barn liker.

Les mer >>

Høstferie er utetid

Når høstferien kommer til vakre Kolbotn er det klart for fem utedager. Dette ser både barn og voksne frem til i mange uker i forveien. Bildene de har sendt oss gir oss et inntrykk av hvordan barna har opplevd dagene.

Les mer >>