
Dette er en god og varmende gryte som barna gjerne kan være med på å tilberede, og den er helt fri for allergener. Lag gjerne opp et stort glass med krydderblanding så har dere til senere.
Ingredienser (til ca. 10 barn)
- 3 dl fullkornsris
- 1 gul løk
- 1 søtpotet
- 1 paprika
- 5 dl vann
- 1 boks (400 g) hermetiske tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks (160 g) maiskorn
- 1 boks (400 g) hermetiske kidneybønner eller svarte bønner
Krydder: - 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt paprika
- 1 ts chilipulver
- 1 ts malt kanel
Allergener: Ingen allergener. Men hvis du serverer rømme til er det melk/laktose som kan erstattes med laktosefri rømme, eller plantebasert rømme hvis melkeproteinallergi.
Slik gjør du
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skrell løk og søtpotet.
- Finhakk løk og skjær søtpotet og paprika i små terninger.
- Stek løken i olje på middels varme i en stor gryte.
- Ha i søtpotet, paprika og krydder og fres videre et par minutter.
- Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
- La alt koke på middels varme i 20–25 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett eventuelt mer vann om nødvendig.
- Skyll bønnene og maisen godt og ha dem i gryten mot slutten av koketiden.
- Smak til og server sammen med fullkornsris.
Tips: Server gjerne med en skvis lime og lettrømme til.

