Dette er en god og varmende gryte som barna gjerne kan være med på å tilberede, og den er helt fri for allergener. Lag gjerne opp et stort glass med krydderblanding så har dere til senere.

Ingredienser (til ca. 10 barn)

  • 3 dl fullkornsris
  • 1 gul løk
  • 1 søtpotet
  • 1 paprika
  • 5 dl vann
  • 1 boks (400 g) hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks (160 g) maiskorn
  • 1 boks (400 g) hermetiske kidneybønner eller svarte bønner

    Krydder:
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt paprika
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt kanel

    Allergener: Ingen allergener. Men hvis du serverer rømme til er det melk/laktose som kan erstattes med laktosefri rømme, eller plantebasert rømme hvis melkeproteinallergi.


Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell løk og søtpotet.
  3. Finhakk løk og skjær søtpotet og paprika i små terninger.
  4. Stek løken i olje på middels varme i en stor gryte.
  5. Ha i søtpotet, paprika og krydder og fres videre et par minutter.
  6. Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
  7. La alt koke på middels varme i 20–25 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett eventuelt mer vann om nødvendig.
  8. Skyll bønnene og maisen godt og ha dem i gryten mot slutten av koketiden.
  9. Smak til og server sammen med fullkornsris.

  Tips: Server gjerne med en skvis lime og lettrømme til.