Velkommen til årets landskonferanse for SFO- og AKS-folket – den 23. utgaven av KVALITET I SFO.

Denne gangen har vi valgt å kalle konferansen SFO – livets treningsstudio. For slik er det jo, det vet vi alle. Det er selve livet barnet forbereder når de setter oss på utallige prøver og vekker følelser og reaksjoner. Jobben som SFO-ansatt krever mye, og kvaliteten i tilbudet er avhengig av hva vi har å by på. Det er derfor avgjørende at vi stadig utvikler vår egen praksis, og setter søkelys på muligheter i samvær med barna. Elleve kloke mennesker skal bidra denne gangen. De har det til felles at de har erfart livet på mange ulike måter, og de fleste av dem har sin bakgrunn i SFO-basene.

Velkommen til årets samling!

 

 

Vi åpner konferansen med Samuel og bestefar. Der kan du vente deg en morsom og inspirerende tone mellom to som er blitt hverandres aller beste venner. De forteller om kunsten å leve, livsmestring og om den indre 18-åringen, om nysgjerrighet og undring over dette store livet og dets forskjellige faser. 

 

 

 

 

Videre byr vi på et knippe fantastiske AKS-ledere. Benedicte Lütken er leder på et foreldredrevet AKS med 370 barn, hvor de er supergode på å ta imot nye 6 åringer. Cato Holmen er profesjonell musiker med et hjerte som banker for kulturell kreativitet i AKS. Etter lunsj blir du utfordret av Trude Brendeland til å legge til rette for lek uten fasit i SFO. Med seg på scenen har hun Hilde Brunvatne som presenterer Kontainerlek, et SFO-prosjekt som er inspirert av Trude. I hverdagen er vi gjerne mer sammen med våre kollegaer enn vår egen familie. La oss bruke denne tiden godt, er budskapet til Sigurd Granemark.

Kulturen sitter i menneskene

Sigurd Granmark
 

 

 

Selvsagt stopper vi ikke der: Konflikter er noe av det vi har mest av i SFO. Sondre Bjaaland åpner fredagens konferansedag med å oppfordre deg til ikke å rydde bort disse konfliktene. Kjersti Løvik har i mange år brukt megling som metode for å gjøre barn og voksne i sin SFO flinkere til å løse konflikter og ta gode valg. Etter lunsj svinger vi innom vårt strålende naboland i øst, Sverige, som er dyktige på mange områder. 

Margareta Öhman mener leken har sin egen verdi. Mer lek for de yngste, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han presenterte nye læreplaner i fjor. SFO & AKS får gode råd fra Margareta denne timen.

Vi avslutter det hele med et brak: Else Kåss Furuseth gleder seg til å møte deg. Den siste timen blir preget av humor, alvor og et møte med ei dame som er dønn tilstede i sitt livs treningsstudio.

Konferansen KVALITET I SFO 2020 er samlingspunktet for deg og dine kolleger landet rundt. Den er skreddersydd for livet i SFO/AKS, både som leder og barneveileder. Konferansen trekker også årlig til seg et stort antall SFO-sjefer, også kalt virksomhetsledere eller rektorer. Sitter du som nøkkelperson i kommunal stilling med ansvar for utvikling av SFO, er det fristende å si: Obligatorisk oppmøte!

Påmelding og mer info her

Les også

Tre egenskaper verdsettes høyt!

Når man spør medarbeidere om hvilke egenskaper de setter høyest hos sin leder er det positiv innstilling som trekkes fram som viktigst.

Les mer >>

Annerledes SFO - samme pris?

Ansatte i SFO og AKS har på kort tid organisert sine vennskapsarenaer slik at de oppfyller anbefalt smittevernveileder. Konsekvensen er at de fleste har kuttet ut morgenåpning og tilbyr kortere åpningstid på ettermiddagen. Foreldre blir bedt om å betale full pris, det har fått konsekvenser.

Les mer >>

Suksessfaktor i personalgruppa: Ansvar til alle og utfyllende egenskaper

Undersøkelser i arbeidslivet viser at de fleste ansatte mest av alt ønsker seg mer ansvar i jobben sin.

Les mer >>

2020 et nytt varmere år?

Dette høres kanskje ut som et nytt bidrag til klimadebatten, og muligens er det nettopp det?! Men et annet type klima enn det du først tenker på, nemlig klimaet mellom oss mennesker. Hvordan ting endrer seg i relasjoner, hvordan vi møter andre og ikke minst hvordan vi egentlig møter oss selv.

Les mer >>

ÅRETS BARNEVEILEDER 2020 CHRIS

Årets barneveileder ble i dag kåret foran 650 deltakere på tidenes første digitale konferanse. Vi gratulerer Chris Magne Johansen ved Herøy SFO.

Les mer >>

Kan du være venner med en medarbeider?

Du behøver ikke overgi deg totalt til rollen som den ensomme ulv selv om du er leder. Det er ikke noe i veien for at du kan være venner med en medarbeider, men det krever bare at du tar noen forholdsregler.

Les mer >>

Piloter styrker kvaliteten i fritidshjemmet

Norrköping kommune bruker fritidslærere som piloter i sitt utviklingsarbeid i fritidshjemmene. Piloten jobber i praksisfeltet og bidrar som profesjonsmentor på egen skole. Slik knyttes teori og praksis sammen, og piloten er brobyggeren.

Les mer >>

Veileder om smittevern for barneskolen og SFO

I dag kom veilederen som skal bidra til smitteforebyggende tiltak når skole 1-4 og SFO gjenåpner mandag 27.april.

Les mer >>

Kan du være venner med en medarbeider?

Du behøver ikke overgi deg totalt til rollen som den ensomme ulv selv om du er leder. Det er ikke noe i veien for at du kan være venner med en medarbeider, men det krever bare at du tar noen forholdsregler.

Les mer >>