Velkommen til årets landskonferanse for SFO- og AKS-folket – den 23. utgaven av KVALITET I SFO.

Denne gangen har vi valgt å kalle konferansen SFO – livets treningsstudio. For slik er det jo, det vet vi alle. Det er selve livet barnet forbereder når de setter oss på utallige prøver og vekker følelser og reaksjoner. Jobben som SFO-ansatt krever mye, og kvaliteten i tilbudet er avhengig av hva vi har å by på. Det er derfor avgjørende at vi stadig utvikler vår egen praksis, og setter søkelys på muligheter i samvær med barna. Elleve kloke mennesker skal bidra denne gangen. De har det til felles at de har erfart livet på mange ulike måter, og de fleste av dem har sin bakgrunn i SFO-basene.

Velkommen til årets samling!

 

 

Vi åpner konferansen med Samuel og bestefar. Der kan du vente deg en morsom og inspirerende tone mellom to som er blitt hverandres aller beste venner. De forteller om kunsten å leve, livsmestring og om den indre 18-åringen, om nysgjerrighet og undring over dette store livet og dets forskjellige faser. 

 

 

 

 

Videre byr vi på et knippe fantastiske AKS-ledere. Benedicte Lütken er leder på et foreldredrevet AKS med 370 barn, hvor de er supergode på å ta imot nye 6 åringer. Cato Holmen er profesjonell musiker med et hjerte som banker for kulturell kreativitet i AKS. Etter lunsj blir du utfordret av Trude Brendeland til å legge til rette for lek uten fasit i SFO. Med seg på scenen har hun Hilde Brunvatne som presenterer Kontainerlek, et SFO-prosjekt som er inspirert av Trude. I hverdagen er vi gjerne mer sammen med våre kollegaer enn vår egen familie. La oss bruke denne tiden godt, er budskapet til Sigurd Granemark.

Kulturen sitter i menneskene

Sigurd Granmark
 

 

 

Selvsagt stopper vi ikke der: Konflikter er noe av det vi har mest av i SFO. Sondre Bjaaland åpner fredagens konferansedag med å oppfordre deg til ikke å rydde bort disse konfliktene. Kjersti Løvik har i mange år brukt megling som metode for å gjøre barn og voksne i sin SFO flinkere til å løse konflikter og ta gode valg. Etter lunsj svinger vi innom vårt strålende naboland i øst, Sverige, som er dyktige på mange områder. 

Margareta Öhman mener leken har sin egen verdi. Mer lek for de yngste, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han presenterte nye læreplaner i fjor. SFO & AKS får gode råd fra Margareta denne timen.

Vi avslutter det hele med et brak: Else Kåss Furuseth gleder seg til å møte deg. Den siste timen blir preget av humor, alvor og et møte med ei dame som er dønn tilstede i sitt livs treningsstudio.

Konferansen KVALITET I SFO 2020 er samlingspunktet for deg og dine kolleger landet rundt. Den er skreddersydd for livet i SFO/AKS, både som leder og barneveileder. Konferansen trekker også årlig til seg et stort antall SFO-sjefer, også kalt virksomhetsledere eller rektorer. Sitter du som nøkkelperson i kommunal stilling med ansvar for utvikling av SFO, er det fristende å si: Obligatorisk oppmøte!

Påmelding og mer info her

Les også

Nettverket! for SFO - 25 år med Kvalitet i SFO

Under årets jubileumskonferanse ble Terje overrasket da han skulle avslutte dag en av konferansen. Se videohilsen fra blant annet kunnskapsminister Tonje Brenna. VI er et nettverk, så disse gratulasjoner er til oss alle.

Les mer >>

Årets barneveileder 2023 - Nominer din kandidat!

Har du en kollega som er leken, oppmerksom, nysgjerrig og en ekte lysglimtjeger? Send oss en mail og fortell oss mer! Premien er nemlig en tur til Tromsø i november, reise og opphold dekket og deltakelse på konferansen KVALITET I SFO 2023.

Les mer >>

Tre egenskaper verdsettes høyt!

Når man spør medarbeidere om hvilke egenskaper de setter høyest hos sin leder er det positiv innstilling som trekkes fram som viktigst.

Les mer >>

Nytt utdanningstilbud: Barneveileder i skolefritidsordningen

Fra høsten tilbyr Høgskolen i Hedmark en ny utdanning for deg som jobber eller vil jobbe i SFO. Dette er strålende!

Les mer >>

Bygging av et positivt arbeidsmiljø: Ledelsens rolle og ansvar

En leder har ansvaret for å skape et godt arbeidsmiljø, da ledelse innebærer samspill og håndtering av mellommenneskelige relasjoner. Det er viktig at arbeidsmiljøet oppleves som trygt og godt for alle ansatte. Ofte tenker man at trivsel og tiltak for å øke trivselen er det som definerer et godt arbeidsmiljø. Men arbeidsmiljøet omfatter også planlegging, organisering og gjennomføring av arbeidet, da dette igjen påvirker de ansattes helse og produktivitet.

Les mer >>

Ny utdanning for SFO - Mat og bevegelsesglede i SFO

Nytt gratis utdanningstilbud for deg som jobber i SFO og som ønsker å lære om hvordan du kan legge til rette for mestring, fellesskapsfølelse og glede gjennom erfaringer med mat og bevegelse i SFO!

Les mer >>

Mat og bevegelsesglede i SFO - Videreutdanning fra Høyskolen på Vestlandet

Til våren tilbys videreutdanningen Mat og bevegelsesglede i SFO. Oppstart av utdanningen er torsdag 18.01.24. Søknadsfrist til studiet er 01.12.23. Les mer om studiet her og hvordan du kan søke her.

Les mer >>

Alle med

SFO har passert 20-års alder mange steder. Erfaringene bygger seg opp, kunnskapen er foredlet gjennom innsats over lang tid. SFO er blitt et eget fagområde, fritid på skolen er en krevende men mulig kunst. Nå må alle med!

Les mer >>

KVALITET I SFO 2020 - programmet er klart

Velkommen til årets landskonferanse for SFO- og AKS-folket – den 23. utgaven av KVALITET I SFO.

Les mer >>