På 2.trinn holder de på med et stort perleprosjekt. De skal lage en skøytebane/juleby. Her trengs det mye perler og mange perlebrett.

Veldig kjekt at det er laget hull i sidene slik at enkelte figurer passer oppi der og kan stå selv, f.eks gjerdene og lyktestolpene.

Så langt er vi kommet foreløpig. Det jobbes iherdig med å utvide byen/skøytebanen.

Dette flotte juletreet består av 27 deler.

I 2019 laget Bærland SFO i Gjesdal kommune en juleby av perler. De brukte over 70 000 perler på sin by som ble utstilt på SFO og havnet i lokalavisen. 

 

Å lage skøytebane eller juleby av perler er å øve på finmotorikk. Ungene samarbeider, konsentrerer seg og hjelper hverandre.  Noen ganger må de telle hvor mange perler de trenger. 

God perlejul på SFO

 

Gjenbruksjula, del 2

Etter at den nasjonale avisveka var gjennomført lyste det formeleg i auga til oss i SFO. Avisene skulle ikkje få lov å gå til papirdunken før dei hadde blitt nytta som enda eit ledd i "formingsloopen". Vi hadde laga avisjuletrebileter frå før (sjå gjenbruksjula del 1), men ville vidareutvikle juletreskogen enda litt til... Då vart det aviskjegletre i ein fykande fei...

Les mer >>

Vakre snøkrystaller du kan holde i hånden

Disse snøkrystallene er enkle å lage og blir fantastisk flotte. Alt du trenger er papir, lim og litt sukker.

Les mer >>

Kleklypemusa

Argare kryp skal du leite lenge etter... Herved opphøyet som nyttedyr, spesielt i denne søte juletid. Som ein retteleg praktikar å rekne...

Les mer >>

Julenissen blir også glad for julekort!!

Lyst til å skrive kort/brev til julenissen som fellesaktivitet/dugnad i SFO. Underteikna har kosa seg med denne aktiviteten ilag med barna mange gangar....og gjett, vi får alltid svar frå nissen.

Les mer >>

Presanger med vifteform

Lei av at nesten alle pakkar ser like ut og tydelig ber preg av forhasta innpakking som ofte er utført av forkava butikkpersonale i ei fortørna og hektisk førjulstid?

Les mer >>

Pynt til juletreet

Å lage juletrepynt er veldig hyggelig. Hvis du har selvtørkende leire er dette tingen.

Les mer >>

Påmelding til juleferien

Hilde Mathisen har sendt oss påmeldingen som de sender ut til sine foreldre i forbindelse med juleferien.

Les mer >>

Når kulda setter inn!

Der det er hjarterom er det husrom heiter det...også for mus!

Les mer >>

Garn-nisser på Buggeland SFO

Disse flotte Garn-nissene laget 3.-4.trinn ved vår SFO.

Les mer >>