På Hessa SFO var barna fulle av forventning og gledet seg til den store dagen i 2023. Alle barna ble invitert, uavhengig av plasstype. Aktivitetene ble enkelt planlagt av de voksne, som arbeidet i par og organiserte hver sin aktivitet.

Barna var selvstyrte og utforsket aktivitetene og maten på egenhånd. Rektor åpnet SFO bursdagen. Vi fikk også bursdagskort fra noen av klassene på skolen.

Barna kunne delta i en rekke spennende aktiviteter, inkludert vennskapskafe (som er en daglig tradisjon), vennskapsstafett (der barna ble knyttet sammen i hver sin fot), spikerstafett (lagene konkurrerte om å få spiker ned i fjølen raskest, med ett slag per person), Dødball (en populær aktivitet her på Hessa), og kaste svamper på rektor samt kaste risposer på blikkbokser. Disse aktivitetene sørget for mye moro og engasjement blant barna.

En av postene hadde en hemmelig beskjed som skulle gjøre dagen enda mer spennende. Den hemmelige beskjeden avslørte at kiosken vår serverte deilig kuleis som barna kunne få. Denne overraskelsen var en kilde til stor glede og entusiasme blant barna.

 

 

 

Dagen ble avsluttet med en spennende fotballkamp mellom barna og de voksne. Til slutt stod de voksne igjen som seierherrer med en imponerende 3-0 seier mot barna. Denne morsomme kampen skapte et artig kaos og bidro til å avslutte dagen på en energisk måte.

I tillegg kom FAU med en hyggelig overraskelse ved å stille med en slushmaskin, noe som ytterligere forhøyet stemningen og gleden blant deltakerne.

SFO-festivalen ved Sæbø skule i Alver kommune 2023

Vi ønskja å avslutte skuleåret på ein annleis måte. Det var eit mål om å halde oppe elevtalet ut skuleåret sjølv med strålande sol og fine ettermiddagar. Gjennom festivalen ville vi nytte rammeplanen som utgangspunkt og jobbe ut i frå denne. Gjennom familie og media høyrer elevane stadig om festival, men veit lite om kva dette er. Vi ville då lage ei veke med samhald, fest, fargar, glitter, leik og læring.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hessa SFO - Hemmeligheter og aktiviteter

På Hessa SFO var barna fulle av forventning og gledet seg til den store dagen i 2023. Alle barna ble invitert, uavhengig av plasstype. Aktivitetene ble enkelt planlagt av de voksne, som arbeidet i par og organiserte hver sin aktivitet.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 24.april 2024 - Aktivitet og bevegelsesglede

En nasjonal SFO-dag har flere viktige formål. For det første vil det være en anledning til å sette fokus på SFO som en viktig del av oppveksten til barn. Vi kan synliggjøre kvaliteten i norske SFO/AKS og vi kan gjennom nytt tema fra rammeplanen hvert år vise hvordan vi jobber.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hatlane og Blindheim SFO

I Ålesund har de et eget leder-nettverk som planlegger "Den store SFO-dagen". Dette arrangementet finner alltid sted den siste onsdagen i april, og årets tema var "Leken rår, barndommen består." Dagen skulle være en hyllest til leken. I nettverket delte de ideer fra tidligere år og ble enige om at hver SFO kunne selv bestemme hvordan de ønsket å markere dagen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 - Egne t-skjorter ut i øyene

Hva kan man skrive om en så uforglemmelig dag? Etter et samarbeidsmøte med alle SFO-ene i øyriket vårt - Lepsøy, Haramsøy, Flem og Harøy SFO - bestemte vi oss for å feire dagen på MAKS Aktivitetssenter. Dette fantastiske stedet ligger på Harøya og tilbyr gratis utlån av kajakker, utstyr, SUP-er og turutstyr med telt.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Vatne SFO - Skrangletog gjennom bygda

Den 26. april feiret vi den store SFO-dagen på Vatne, og til tross for årene med pandemi og restriksjoner, bestemte vi oss for å gjøre det til en uforglemmelig opplevelse og virkelig markere at SFO-dagen endelig var her igjen.

Les mer >>

Filmguide for mobil SFO-dagen

Her finner du gode tips til hvordan du lykkes med å få gode filmklipp fra SFO-dagen.

Les mer >>

SFO-dagen 24.april - bursdagen til SFO

En SFO har invitert ordføreren på besøk og de planlegger rød løper. De har valgt å arrangere sirkus denne dagen for å vise hvordan de jobber med tema "Aktivitet og bevegelsesglede".

Les mer >>