En SFO har invitert ordføreren på besøk og de planlegger rød løper. De har valgt å arrangere sirkus denne dagen for å vise hvordan de jobber med tema "Aktivitet og bevegelsesglede".

Mange har meldt at de vil markere den store SFO-dagen. Flere vil filme fra feiringen og sende oss slik at deres SFO/AKS kanskje blir med på direktesendningen samme kveld.

Sammen skal vi skape en nasjonal markering for å feire og anerkjenne betydningen av SFO/AKS. 

LIVESENDING kl 1800-2000 24.april

På ettermiddagen/kvelden blir det en livesending fra kl 18-20 (åpen for alle/opptak av sendingen vil også være tilgengelig for medlemmer i Nettverket! for SFO).

I tillegg til at vi viser fra markeringene rundt om i landet blir det gjester i studio og vi skal snakke med Oddveig og Ketil fra Blindheim og Hatlane som først startet å feire SFO-dagen i Ålesund. Geir Olsen med mange års erfaring med ute-SFO kommer i studio. I løpet av disse to timene får dere også 2-3 små foredrag om årets tema.  

Karen Vibeke Klepsvik fra Høgskulen på Vestlandet skal si noe om "Bevegelsesglede i SFO".

Hun vil gi noen råd knyttet til begeistringssmitte og tilrettelegging. Hva er og hvordan kan du i SFO/AKS tilrettelegge for bevegelsesglede gjennom å være en begeistringssmitter.

Hazar Raad Al-azaawy jobber som pedagogisk leder i bydel Alna i Oslo. Sondre Bjaberg er også pedagogisk leder i bydel Alna og er i tillegg foredragsholder, forfatter og lager podkast.

Hazar og Sondre vil bruke sitt foredrag til å si noe om voksenrollen og hvordan den kan bidra til mer aktivitet og bevegelsesglede i SFO/AKS. 

Har din SFO/AKS lyst til å dele bilder/film til direktesendingen?

Vi forsøker å få med så mange som mulig i sendingen men vil også legge ut fra deres markeringene på sfonett.no etter SFO-dagen. Hvis dere har aktiviteter/markeringer dere ønsker å ha med på sendingen er det lurt å kontakte oss på forhånd (terje@sfonett.no).

Her er "Filmguide med mobiltelefon" fra Roar. Han gir noen råd til dere som skal filme fra feringen slik at opptak blir best mulig for deling hos oss eller på egen SFO/kommune. 

Se Roars filmguide her

Kanskje er SFO-dagen en fin anledning for de ansatte på SFO til å møtes til felles middag på SFO etter at siste barn er sendt hjem. Så kan dere følge sendingen sammen?

Plakater til nedlastning her:

Den store SFO-dagen (A4 firkantet)

Den store SFO-dagen (A3)

Les også

Den store SFO-dagen 24.april 2024 - Aktivitet og bevegelsesglede

En nasjonal SFO-dag har flere viktige formål. For det første vil det være en anledning til å sette fokus på SFO som en viktig del av oppveksten til barn. Vi kan synliggjøre kvaliteten i norske SFO/AKS og vi kan gjennom nytt tema fra rammeplanen hvert år vise hvordan vi jobber.

Les mer >>

SFO-festivalen ved Sæbø skule i Alver kommune 2023

Vi ønskja å avslutte skuleåret på ein annleis måte. Det var eit mål om å halde oppe elevtalet ut skuleåret sjølv med strålande sol og fine ettermiddagar. Gjennom festivalen ville vi nytte rammeplanen som utgangspunkt og jobbe ut i frå denne. Gjennom familie og media høyrer elevane stadig om festival, men veit lite om kva dette er. Vi ville då lage ei veke med samhald, fest, fargar, glitter, leik og læring.

Les mer >>

Filmguide for mobil SFO-dagen

Her finner du gode tips til hvordan du lykkes med å få gode filmklipp fra SFO-dagen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hatlane og Blindheim SFO

I Ålesund har de et eget leder-nettverk som planlegger "Den store SFO-dagen". Dette arrangementet finner alltid sted den siste onsdagen i april, og årets tema var "Leken rår, barndommen består." Dagen skulle være en hyllest til leken. I nettverket delte de ideer fra tidligere år og ble enige om at hver SFO kunne selv bestemme hvordan de ønsket å markere dagen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Vatne SFO - Skrangletog gjennom bygda

Den 26. april feiret vi den store SFO-dagen på Vatne, og til tross for årene med pandemi og restriksjoner, bestemte vi oss for å gjøre det til en uforglemmelig opplevelse og virkelig markere at SFO-dagen endelig var her igjen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hessa SFO - Hemmeligheter og aktiviteter

På Hessa SFO var barna fulle av forventning og gledet seg til den store dagen i 2023. Alle barna ble invitert, uavhengig av plasstype. Aktivitetene ble enkelt planlagt av de voksne, som arbeidet i par og organiserte hver sin aktivitet.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 - Egne t-skjorter ut i øyene

Hva kan man skrive om en så uforglemmelig dag? Etter et samarbeidsmøte med alle SFO-ene i øyriket vårt - Lepsøy, Haramsøy, Flem og Harøy SFO - bestemte vi oss for å feire dagen på MAKS Aktivitetssenter. Dette fantastiske stedet ligger på Harøya og tilbyr gratis utlån av kajakker, utstyr, SUP-er og turutstyr med telt.

Les mer >>

SFO-dagen 24.april - bursdagen til SFO

En SFO har invitert ordføreren på besøk og de planlegger rød løper. De har valgt å arrangere sirkus denne dagen for å vise hvordan de jobber med tema "Aktivitet og bevegelsesglede".

Les mer >>