SFO-leder Hege Storjordet og hennes team ved Sande skole i Sandefjord jobber med «vennskapskafé» - der barna kan møtes for å spise god mat og treffe nye og gamle venner.

Fordi kaféen har en åpningstid og et begrenset antall plasser, må barna selv ta initiativ til å treffes der.

Hege forteller…

«Vi er godt i gang med Vennskapskaféen, og det har blitt en stor suksess for store og små.

 

 

 

 

- Vi har prøvd oss litt fram med hensyn til meny og aktiviteter de to dagene vi har kafé.  Nå har vi åpen gymsal, bingo/formingsgruppe og utelek samtidig med kaféen. Kjempemoro!! Barna elsker det og gleder seg til disse dagene.

Vi voksne rullerer på oppgavene fra uke til uke, noe som gjør at det blir mye variasjon og det liker vi.

 

 

- Vi hadde VIP (mottakspakke for nye 1. klassinger) denne våren, enda mer populært da de fikk brukt kaféen og det nye lokalet. Rektor har vært veldig positiv til hele prosessen og viser nå stolt frem skolen sin via SFO.

Det er ingen tvil - rom skaper kvalitet!»

 

Vennskapskafe har vært superpopulært, det er rolig kafemusikk i bakgrunn og det er alltid foreldre som kommer innom på kaféen ved henting. Det siste skjedde aldri før at foreldre slo seg ned.

Hege Storjordet
SFO-leder Sande SFO 

        

NYTT TEMA: LEKEMILJØET FORMER LEKEN

De fleste skal fortsette i sine skolelokaler slik de er, og da er det avgjørende å utvikle kompetanse på bedre sambruk og innovative løsninger. Nettverket! for SFO samler og sprer gode løsninger og trenger din klokskap. Vi vil svært gjerne høre om de små gode løsningene knyttet til utnyttelse og innredning av rommene. De beste løsningene finnes sannsynligvis allerede – og må ikke bli gjemt og glemt. Så tråkk til for fagfeltet vårt – gi et lite pip! Vi skal samle innspillene i et eget tema her på sfonett.                                                                                                          Vi trenger altså din klokskap