Trodde du AKS Holmen var stengt?  Neida, de er på nett og lager morsomme aktiviteter du kan prøve hjemme.

Foreldre hjemme har krevende tider, med mange timer å fylle. Derfor har de laget en aktivitetsblogg hvor foreldrene kan hente opplegg og ha AKS/SFO for barna sine hjemmefra.

Cato Holmen forteller: Vi opprettet allerede første stengedag en AKS på nett. Det er i disse tider aktivitetskompetansen i AKS/SFO virkelig kommer til nytte. Det kommer inn mange gode forslag fra mine dyktige ansatte!

Sokke-challenge

Krussedull med Cato

Lær en kortlek

Plukk søppel

Flere gode ideer finner dere på 

https://www.aksholmen.com/

Jeg sprer denne i alle kanaler nå, så foreldre ellers i landet også kan henge seg på, sier Cato. Kanskje andre SFOer og AKSer også kan lage sine egne blogger?

Cato møter du på årets landskonferanse for SFO og AKS i november. Det blir stas.

Han går på scenen før lunsj torsdag 19.november.

 

 

 

 

 

 

 

Les også

Gi opplysninger om barnet

Det er noen ganger vanskelig å vite om og når man skal gi ut informasjon til begge foreldre når det er delt foreldreansvar. Her kommer en liten oppdatering.

Les mer >>

For sent hentede barn

Hva gjør vi med de barna som alltid blir hentet for sent? Eller rettere sagt med foreldrene deres? Her kommer et glimrende forslag - synes vi.

Les mer >>

Innspill fra en mor

Nå legges grunnlaget for et godt SFO-liv for nye barn på vei inn porten. Innspillet kom fra en mor i et nettmøte jeg hadde i Dagbladet etter et oppslag om SFO.

Les mer >>

Dagsplan for familien

Når vi nå skal kombinere hjemmeundervisning, hjemmekontor og arrangere barnehage i samme hus kan det være fint med rutiner og forutsigbarhet. Veronica Aurdal Brungot har laget dagsplan i heimen.

Les mer >>

Foreldresamarbeid med tospråklige foreldre

I møtet med de tospråklige barna og deres familier er det viktig at personalet både setter seg inn i de kulturer barna kommer fra og er bevisst sin egen SFO's kultur og normer, og dermed hvilke krav man stiller til barn og foreldre.

Les mer >>

Tre ord på veggen

I august hadde jeg samling med nye 1. klasseforeldre i Hamar kommune. Salen var fylt med forventningsfylte men også spente og litt usikre 1.gangs-foreldre til 1. klassinger. Da skjedde det noe…

Les mer >>

To-språklige foreldre

I møtet med tospråklige barn og deres foreldre er det nyttig med litt bakgrunnskunnskap. Denne artikkelen er skrevet for barnehager, men er like nyttig for SFO.

Les mer >>

SFO/AKS hjemme i familien 2

Trodde du AKS Holmen var stengt?  Neida, de er på nett og lager morsomme aktiviteter du kan prøve hjemme.

Les mer >>

Barneveiledere savner barna på SFO

Videohilsen fra Veitvet AKS og avis med oppdatering fra ungene ved Borge SFO. De ansatte i SFO og AKS er kreative for å holde kontakten med ungene i disse koronatider.

Les mer >>