I møtet med tospråklige barn og deres foreldre er det nyttig med litt bakgrunnskunnskap. Denne artikkelen er skrevet for barnehager, men er like nyttig for SFO.

Denne artikkelen er kun åpen for medlemmer av Nettverket! for SFO.

For å lese hele artikkelen må du logge inn (øverst til høyre i menyen).
Dersom du ikke er medlem må du melde deg inn for å få full tilgang.

Les også

Tegnekurs og Kjøreforbibursdag på SFO

Via YouTube deler Jenny fra Varteig SFO sitt tegnekurs. På Hatlane SFO holder de kontakten med ungene via sin egen TV-kanal.

Les mer >>

Erklæring om bruk av foto av ditt barn

Vokt barnas integritet på samme måte som du ville ha voktet din egen når du tar bilder i SFO/AKS.

Les mer >>

Innspill fra en mor

Nå legges grunnlaget for et godt SFO-liv for nye barn på vei inn porten. Innspillet kom fra en mor i et nettmøte jeg hadde i Dagbladet etter et oppslag om SFO.

Les mer >>

Gi opplysninger om barnet

Det er noen ganger vanskelig å vite om og når man skal gi ut informasjon til begge foreldre når det er delt foreldreansvar. Her kommer en liten oppdatering.

Les mer >>

Barneveiledere savner barna på SFO

Videohilsen fra Veitvet AKS og avis med oppdatering fra ungene ved Borge SFO. De ansatte i SFO og AKS er kreative for å holde kontakten med ungene i disse koronatider.

Les mer >>

SFO/AKS hjemme i familien 2

Trodde du AKS Holmen var stengt?  Neida, de er på nett og lager morsomme aktiviteter du kan prøve hjemme.

Les mer >>

Samkjørte foreldre = bedre miljø

Noen ganger gir vi foreldre råd. Det er bra. I dialog med klassekontaktene kan det være fint å ha med seg noen ideer. Her er en fra foreldrene i 2C på en skole jeg kjenner godt.

Les mer >>

Foreldresamarbeid med tospråklige foreldre

I møtet med de tospråklige barna og deres familier er det viktig at personalet både setter seg inn i de kulturer barna kommer fra og er bevisst sin egen SFO's kultur og normer, og dermed hvilke krav man stiller til barn og foreldre.

Les mer >>

Teknisk knock out i 4. runde - del 1

Noen ganger kan vi føle at det å bli observert av foreldre er en ekstra utfordring som barneveileder i SFO/AKS. At også foreldre kan oppleve hente- og bringesituasjonen som en utfordring, tenker vi kanskje ikke så ofte på.

Les mer >>