Flåtten holder koken fra april til november. Den er en noe uvelkommen del av skogsturer. Hva skal man gjøre ved flåttbitt?

Denne artikkelen er kun åpen for medlemmer av Nettverket! for SFO.

For å lese hele artikkelen må du logge inn (øverst til høyre i menyen).
Dersom du ikke er medlem må du melde deg inn for å få full tilgang.

Beskytt deg selv og andre mot smitte

Gode hygienevaner er det viktigste tiltaket vi har for å beskytte oss mot influensasmitte. Dette gjelder også smitte med ny influensa A(H1N1).

Les mer >>

Burde brukt øreklokker på jobb

– Så mye støy er det faktisk på arbeidsplassen deres, sier Berit Brørby i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF). Lydnivået i skolefritidsordningen sliter ut både barna og de ansatte.

Les mer >>

Støy og sånt

Hysj, hysj, hysj, så stille som mus. Så stille behøver det ikke være i SFO, men siden vi gjerne vil beholde hørselen vår så lenge som mulig, hadde det vært deilig om vi hadde det litt roligere i mange baser (SFOer). Men hvordan får vi det til?

Les mer >>

Barn og stress

Jesper Juul får stadig henvendelser om barn og stress. Noen spør om det kan være en sammenheng mellom den stadig hyppigere forekomsten av ADHD, ADS og lignende diagnoser og barnefamilienes stress.

Les mer >>

Vaske bort sykefraværet

(September 2009). Svineinfluensaen er stadig på vei! Noen pandemi fremstår den ikke som i Norge ennå, men mens vi venter, skjer det saker og ting.

Les mer >>

Hvordan begrense sukkerinntaket til barn

Mye tyder på at barn får i seg for mye sukker i kosten. Her er noen tips om hvordan du kan bidra til å redusere dette.

Les mer >>

Barn i sorg og krise

Det er viktig å være forberedt på at barn i SFO kan oppleve sorg eller at det oppstår kriser som gjør at de trenger ekstra omsorg en periode.

Les mer >>

Barn med melke-allergi tåler ofte muffins og vafler

Melkeallergi er den vanligste allergiformen blant barn, og det kan være vanskelig å følge en diett helt uten melk og melkeprodukter.

Les mer >>

Liv i flaska

En mamma på Sortland kikket bekymret ned i podens drikkeflaske. Den hadde ligget et par dager i sekken og i bunnen skvulpet en ørliten rest av vann. Vannskvetten fikk seg en tur til et laboratorium og ble analysert. Funnene i drikkeflaska til 6-åringen var interessante

Les mer >>