Fra Anita som er høvding på Bjørkelangen har vi fått bilder fra sykkeluken som ble arrangert på SFO når våren stakk innom. Kanskje noe for din SFO?

Bjørkelangen SFO holder til i Aurskog Høland kommune og skolen er nesten helt ny med flotte uteområder. I april da våren virkelig ankom arrangerte de en egen sykkeluke. 

Leder Anita forteller om en vellykket uke. - Vi startet uken med sykkeløvelser i skolegården hvor barna fikk førerkort hvis de bestod prøven. Og køen var lang for å få lappen

Dagene etterpå øvde vi på balanse, kjøre sikk sakk ol. Og som dere ser, så var det ikke bare sykkel, men alle varianter på hjul var i bruk.

 

Både sykkel og kroppen trenger påfyll i løpet av dagen, så da er det godt det finnes drikke- og bensinstasjoner.

Siste dag vasket vi syklene våre og syklet en løype på tid.

 

Takk til Anita for at du delte en uke fylt med glede, samhold og mestring med oss i Nettverket! for SFO. 

Litt om bål

Litt informasjon om hvordan man kan lage bål, når det er lov og andre gode tips er nyttig for de som satser på friluftsliv - eller uansett.

Les mer >>

Vår i skogen

Våren har kommet og det er klart for turer i skog og mark. På tur med barna kan det være nyttig med litt bakgrunnskunnskap om ting som skjer i naturen om våren.

Les mer >>

Vil dere lage fuglekasser på SFO?

Oppdrag Fuglekasse gir bort 2000 gratis fuglekassebyggesett med aktivitetshefter slik at dere kan lage et morsomt og lærerikt snekreverksted på SFO. Sjekk om din SFO er i listen over prioriterte kommuner.

Les mer >>

Villmarksleir i høstferien

Det er grundig dokumentert at barn bruker kroppen sin mer aktivt i lek utendørs. Denne SFOen har dratt hele gjengen ut i høstferien. Vi vil gjerne ha slike stemninger og opplevelser fra din SFO også.

Les mer >>

Bruk panna

Vinteren slipper taket og vi trekker enda oftere ut av fjertfylte innebaser. Da gjelder det å bruke hue – eller panna, som anbefalingen er i denne artikkelen. Og det dreier seg ikke om å smelle panna i veggen i ren frustrasjon over et eller annet…

Les mer >>

Enkel og god bålmat

Å samles rundt bålet med god mat er motivasjon for ukas tur

Les mer >>

Fugler i nærmiljøet om høsten og vinteren

Her får du et forslag til en konkret aktivitet med fokus på fugler i nærmiljøet. Aktiviteten handler om kunnskap om fugler, å bli kjent med fugler, å hjelpe fuglene gjennom vinteren samt forståelse for naturen generelt.

Les mer >>

Hvordan lage natursti?

Å lage natursti er en aktivitet som gir både glede og lærdom samtidig som man benytter naturen. Vi viser deg hvordan du kan lage den sammen med barna.

Les mer >>

På skogstur med grønnsaker og wokpanne

Høst er fin tid for å ta en tur i skogen. Hvorfor ikke ta med en wokpanne og litt grønnsaker?

Les mer >>