Fra Anita som er høvding på Bjørkelangen har vi fått bilder fra sykkeluken som ble arrangert på SFO når våren stakk innom. Kanskje noe for din SFO?

Bjørkelangen SFO holder til i Aurskog Høland kommune og skolen er nesten helt ny med flotte uteområder. I april da våren virkelig ankom arrangerte de en egen sykkeluke. 

Leder Anita forteller om en vellykket uke. - Vi startet uken med sykkeløvelser i skolegården hvor barna fikk førerkort hvis de bestod prøven. Og køen var lang for å få lappen

Dagene etterpå øvde vi på balanse, kjøre sikk sakk ol. Og som dere ser, så var det ikke bare sykkel, men alle varianter på hjul var i bruk.

 

Både sykkel og kroppen trenger påfyll i løpet av dagen, så da er det godt det finnes drikke- og bensinstasjoner.

Siste dag vasket vi syklene våre og syklet en løype på tid.

 

Takk til Anita for at du delte en uke fylt med glede, samhold og mestring med oss i Nettverket! for SFO. 

Unge entreprenører i SFO

Fire 4.klassejenter har startet brødfabrikk i Borge SFO i Fredrikstad. «Brødfabrikken» er en naturlig følge av at barn tas med på gjennomføringen av det store prosjektet SFO.

Les mer >>

1317 SKØVVEN - se filmen her

I Borge SFO har de bygget utebase og har ganske ambisiøse mål for barns oppvekst. Se filmen om livet i 1317 SKØVVEN her

Les mer >>

Dette er utebasen vår i SFO

Vi på Skeie SFO startet med utebase høsten 2016. Det har vært en stor suksess, og her deler vi vår suksesshistorie med resten av SFO-Norge.

Les mer >>

Bruk panna

Vinteren slipper taket og vi trekker enda oftere ut av fjertfylte innebaser. Da gjelder det å bruke hue – eller panna, som anbefalingen er i denne artikkelen. Og det dreier seg ikke om å smelle panna i veggen i ren frustrasjon over et eller annet…

Les mer >>

Spikkelappen i SFO

I Trollstua SFO tar barna spikkelappen før de svinger kniven.

Les mer >>

Hvordan lage seljefløyte?

Å lage seljefløyte er en fin aktivitet om våren. Kanskje litt vanskelig, men her kommer iallefall oppskriften.

Les mer >>

Enkel og god bålmat

Å samles rundt bålet med god mat er motivasjon for ukas tur

Les mer >>

Noen tips for skogturer med barn

Det å bruke naturen er god SFO-praksis. Både store og små blir litt ekstra glade når de får litt plass til å røre seg. Her er noen gode tips for turen.

Les mer >>

Vil dere lage fuglekasser på SFO?

Oppdrag Fuglekasse gir bort 2000 gratis fuglekassebyggesett med aktivitetshefter slik at dere kan lage et morsomt og lærerikt snekreverksted på SFO. Sjekk om din SFO er i listen over prioriterte kommuner.

Les mer >>