Dette kan være en fin aktivitet som du kan organisere innenfor hver kohort. Pokemon jakt engasjerer.

Rundt om i landet sitter dere nå og planlegger hvilke aktiviteter dere kan organisere innenfor smittevernreglene i veilederen. Her kommer to ulike varianter av Pokeman jakt som helt sikkert vil skape engasjement. Det blir lagt opp til mye utetid og denne aktivteten kan organiseres som en stasjon hvor alle kohorter kan innom i løpet av dagen/uken (litt avhengig av hvor stor dere er). I veilederen står det at ulike kohorter kan passere hverandre og være kortvarig i samme område (inntil 15 minutter). Her kommer to varianter ideer som dere kan tilpasse veilederen

Pokemon jakt på Fineruphøy SFO

Da barna kom inn fortalte jeg dem at 20 pokémon hadde gjemt seg rundt SFO og nå skulle de jakte.

Spente barn stormet rundt. Noen jobbet alene for å finne de skjulte fantasidyrene, men mange samarbeidet med andre. Flere foreldre måtte komme tilbake senere for å hente barna sine fordi barna ikke kunne dra hjem før de hadde funnet alle pokémonene.

Det er en aktivitet som engasjere ungene og kan kjøres over flere dager. Jeg satser på å flytte dem rundt etter noen dager og også gjemme noen av dem utenfor.

Forberedelsene besto av å kutte ut de 20 pokémonene og laminere dem.

Jeg vil anbefale at du noterer hvor du legger de, så kan du hjelpe barna på vei hvis frustrasjonen tar over fordi de ikke finner den siste pokémonen. Da kan du også raskt legge merke til om noen ivrige har tatt med seg bildet i jakten.

 

Du finner arket med pokemoner for utskrift her 

 

 

 

 

 

 

 

Pokemon uke Bjørkelangen SFO 

 

 

 


Mandag: Gå på pokemonjakt, sett kryss over de du har funnet. Magicarp kjeks i premie til alle.
Tirsdag: fargelegging, finn veien og ordleiting.
Onsdag: lage Pokemon bokmerker.
Torsdag: lage pokemonkort. Spill spillet 4 på rad.
Fredag: pokemonfilm med pokemonsaft og potetgull.

 

 

4 stjerners middag og bamsesykehus i høstferien på SFO

Veståsen SFO i Gjerdrum kommune har gjennomført en høstferieuke som helt sikkert har skapt gode minner og enda bedre relasjoner. 4 stjerners middag og bamsesykehus er bare noe av det som har stått på programmet.

Les mer >>

Laminerte spill og kortstokker på SFO

Ved Bjerkelund SFO er de igang med å forberede gjenåpning og tenker smittevern. De har laminert kortstokker og noen brettspill. Vi deler ideen med dere medlemmer. Flere tips kommer denne uken under temaet: Alt blir bra - gode tips.

Les mer >>

Ti turer barn elsker

Vi har kortere dager i mange SFO/AKS. Det behøver ikke å bety at dere ikke kan gå på tur. Her er noen forslag til turer som du kan arrangere med begrenset tid, turer som barn rett og slett elsker. Og som stadig lokker barn til å bevege seg mer.

Les mer >>

Blindefotball og andre tips til aktiviteter

Korona og smittevernregler betyr kanskje at du har ansvar for en gruppe alene. Vi gir 50 tips til aktivitet, de første 10 kommer i dag. I dag byr vi blant annet på blindefotball.

Les mer >>

Slik er den nye SFO-hverdagen

Les mer >>

Uteleker som skaper glede og aktivitet

I dag byr vi på 14 forslag til uteleker du kan planlegge i din gruppe. Skyggelederen, ekornleken og flere klassikere som du sikkert husker fra egen barndom.

Les mer >>

Undring gir innsikt og samhold

Undring eller forundring er noe barn driver med hele tiden. Undring og forundring over det som skjer rundt seg er en viktig del av barnets utvikling.

Les mer >>

Kunstutstilling ved Cicignon SFO

Hva kan vi gjøre som er gøy i disse smittevernstider? Kan vi invitere foreldre, besteforeldre, søsken på noen måte slik at de kan komme på besøk og se hva SFO barna våre faktisk får til?

Les mer >>

Nå skal DU som barneveileder skinne

Den nye SFO-hverdagen vil forsterke behovet for barneveiledere. Som leder blir hovedoppgaven å få inntil 15 barn til å oppleve, leke og trives sammen.

Les mer >>