Daniel Hall har jobbet i SFO i 14 år, nå ved Hosle SFO i Bærum. Vi vil ønske alle i SFO/AKS en god sommer med Daniel sine kloke ord om jobben på SFO. "Jeg VET at jeg har bidratt til hvordan disse små mennesker kommer til å bli flotte ungdommer og voksne når de blir store"

Jeg har jobbet «bare» på SFO i 14 år. Tanken var at jeg skulle jobbe 1 år før jeg skulle gå videre med studiene. Etter det første året, hadde jeg endelig lært språket sånn delvis (er dessverre fortsatt «sånn delvis»), og ønsket derfor å jobbe et år til. Samtidig var jeg overhodet ikke moden nok til å gå tilbake til skolebenken. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at det å jobbe med barn og sosiale ferdigheter var noe som kom ganske naturlig for meg. I livet mitt har jeg aldri vært naturlig flink på så veldig mye, ikke skole og heller ikke vært den som kan mest om en interesse og derfor ble jobb, min lidenskap.

Gjennom årene har jeg hørt altfor mange ganger noe á la «nå må du studere og bli lærer, du kan ikke jobbe på SFO resten av livet ditt». Hvis du leser dette og vet at du har sagt det til meg, så vil jeg bare si at jeg dømmer deg ikke, og at det var godt ment. Samfunnet vårt har gjort det slik at SFO, barnehagemedarbeidere, butikkmedarbeidere, de som samler søppel, vaskepersonal osv. er «dårlige» jobber, og noe man bør komme videre med etterhvert. Kanskje på grunn av lønn, utdanning, whatever. Men søren så viktig disser yrkene er! Hva hadde vi gjort uten de? For meg så er det slik at jeg ELSKER jobben min, og synes det er meget ukomfortabelt å kjenne på samfunnspresset. Jeg har jo skammet meg når folk har spurt meg hva jeg jobber med, og jeg svarer «bare» SFO. Noen ganger sier jeg til og med at jeg er baseansvarlig, for at det skal høres bedre ut men det er egentlig bare latterlig, alle på SFO er like viktige. Trives man med det man gjør, har penger til mat og tak så er man egentlig veldig heldig.

Anyways, grunnen til at jeg poster dette, er fordi at jeg har, for første gang på 14 år, vært SÅ heldig som har fått muligheten å følge et trinn fra starten av SFO i 1. klasse til slutten av SFO for disse barna som nå er ferdig i 4. klasse. Dette har jeg ønsket å gjøre veldig lenge. Jeg har grått både i går og i dag, fordi at jeg ikke kan være med denne gjengen videre da det ikke er et SFO tilbud etter 4. klasse hos oss og de fleste andre SFO’er. Men jeg har minnet meg selv om hvor heldig jeg er, og hvor mye disse barna har lært av det sosiale, fysiske og faglig ved å være hos oss på SFO. Hvor mye jeg har lært av foreldresamarbeid, og følt så verdsatt av så mange. Foreldre som stopper i bilene sine for å slå av en prat med meg om hva jeg gjør og hvordan jeg har det, til barn som vinker til meg når de kjører forbi.  Barn som lager mat hos oss, som deretter lager middag til foreldrene sine en gang i uka. Jeg har så mange eksempler av hvordan vi har hjulpet barna, samtidig hvor mye glede og lykke barna har gitt meg. Jeg har gått gjennom mye i livet mitt, og jobben min har vært «my rock».

Jeg har gått gjennom mye i livet mitt, og jobben min har vært "my rock".

Daniel Hall
Baseansvarlig Hosle SFO 

Jeg vil med dette bare si at jeg er stolt over å jobbe «bare» på SFO, det er så utrolig givende og jeg VET at jeg har bidratt til hvordan disse små mennesker kommer til å bli flotte ungdommer og voksne når de blir stor. 

 

 

 

 

 

 

På bildene så ser dere bowling vi hadde i dag, teambuilding og samarbeid med spaghetti og marshmallows, et bilde fra et barn som var på fotokurs med meg, meg som bestefar, reptilprosjekt fra kreative barn samt en slange fra reptilparken, taco etter matlaging, tur til Aftenposten med avisgruppe, tur med læring om insekter, jobbing med plastelina, et menneske-skilpadde, og Harry Potter med kritt. Ønsker å takke alle foreldre, barn og flotte medarbeidere i denne reisen. 

Ønsker alle en riktig god sommer!

Sånn!

Mvh Daniel Hall

Les også

«Teknikker» for gode samtaler

Vi må spørre for å få vite noe. Hva vi vet, avgjøres av de spørsmålene vi stiller – til barna og til oss selv. Men hvordan kan voksne forberede seg på en åpen dialog?

Les mer >>

Uten mat og drikke duger ingen

Barnet, riktignok nyfylt 16, er på vei ut av døren en tidlig morgen. Mor som til avveksling har god tid, insisterer på at kanelbolle ikke er passende lunsjmat og dytter på barnet en matpakke.

Les mer >>

Gode beskjeder

Et lynkurs i gode beskjeder. Blir du med på det?

Les mer >>

Knip barn på fersken!

Vi vet alle at det er avgjørende å være der når det skjer. Kommer vi for sent inn i situasjoner der f eks barn har en konflikt gående, blir det vanskelig å finne gode løsninger.

Les mer >>

Relasjonelle ferdigheter og samarbeid på basen

Bruk av metaforer kan ofte virke klargjørende. Samarbeidet på basen og samarbeidet på en fotballbane har mange likhetstrekk.

Les mer >>

Nytt magasin for SFO/AKS

Nettverket! for SFO feirer i år 25 års jubileum. Samme år som vi får vår første nasjonale rammeplan for SFO. Vi markere med å gi ut tidenes første magasin for dere i SFO/AKS.

Les mer >>

Serviceforeldrene

Har dagens foreldre tippet helt over når det gjelder å sette sine barn i sentrum? Jesper Juul slipper denne gangen til en av sine lesere, "Stresset supermamma".

Les mer >>

Barn som utfordrer i SFO 5 - pulsen stiger

Hender det at du kjenner varmen stige i kroppen etter å ha blitt provosert av et barn eller to? Vel, du er ikke alene om den opplevelsen. Barn er jo hyret inn for å sjekke hvor langt strikken din kan strekkes.

Les mer >>

Den store styrkeprøven

Noen ganger spisser det seg litt til i SFO/AKS. Barn kan provosere den fredeligste barneveileder til de store høyder. Og egentlig er det greit. Barn øver seg på livet, voksne er menneskelige vesener med følelser og reaksjoner.

Les mer >>