18. januar er det Verdens snømanndag, og vi oppfordrer alle til å komme seg ut og feire vinterens gleder..

Bygg en klassisk snømann – rull tre snøballer i ulik størrelse, stable dem oppå hverandre, og pynt med kreativt tilbehør som gulrotnese, steinøyne og et fargerikt skjerf.

Eller hvorfor ikke ta feiringen et steg videre? Arranger en snøskulpturdag og inviter både barn og voksne til å konkurrere på barnas arena! Konkurrer om å lage den mest kreative, høyeste eller vakreste snøskulpturen – og la fantasien løpe løpsk.

Da jeg var SFO-leder ved Godlia skole hadde vi en uforglemmelig vinterdag der de voksne konkurrerte mellom basene om å lage den flotteste snøskulpturen, med 150 barn som ivrige tilskuere. Det ble en dag fylt med latter, sunn konkurranse og fellesskap. Barna ble inspirert av de voksne og laget sine egne skulpturer i tillegg til at de var dommere den dagen. 

Uansett om dere lager snømenn eller snøskulpturer, er dette en gyllen mulighet for både store og små til å skape minner og bygge trivsel sammen. Ta del i moroa – og kanskje snøen kan inspirere til noe helt unikt!

Det er ikke sikkert at det er god kram snø 18.januar og uansett er jo det en lørdag. På Godlia hadde vi opplegget klart for en slik dag og hengende på personlarommet. Så tok vi planene frem den dagen snøen var helt perfekt. 

God snømanndag! 

"Verdens Snømanndagen" 18.januar og "Den Internasjonale klemmedagen" 21.januar er to av dagene som er markert på den nye SFO/AKS-kalenderen. Mange har bestilt denne til sin SFO/AKS. Vi vil gjennom hele året foreslå aktiviteter og markeringer i tråd men ulike merkedager. 

Bestill kalender til din SFO her

 

Forslag til bålmat

Lei av å alltid grille pølser på bålet? Her får du noen gode forslag til andre alternativer + noen generelle råd om bålbrenning.

Les mer >>

Spikking - Gi barna en kniv!

Mestringsglede. Naturopplevelser. Tradisjon. Motorikk. Forståelse av form. Det finnes mange gode grunner til å la barn få spikke.

Les mer >>

Bruk panna

Vinteren slipper taket og vi trekker enda oftere ut av fjertfylte innebaser. Da gjelder det å bruke hue – eller panna, som anbefalingen er i denne artikkelen. Og det dreier seg ikke om å smelle panna i veggen i ren frustrasjon over et eller annet…

Les mer >>

Dyrk grønnsaker

Å dyrke grønnsaker i SFO er en morsom og lærerik aktivitet. Vi forteller deg hvordan du kan gå fram.

Les mer >>

Spikkelappen i SFO

I Trollstua SFO tar barna spikkelappen før de svinger kniven.

Les mer >>

Vår i skogen

Våren har kommet og det er klart for turer i skog og mark. På tur med barna kan det være nyttig med litt bakgrunnskunnskap om ting som skjer i naturen om våren.

Les mer >>

Hvordan lage natursti?

Å lage natursti er en aktivitet som gir både glede og lærdom samtidig som man benytter naturen. Vi viser deg hvordan du kan lage den sammen med barna.

Les mer >>

Hvordan lage seljefløyte?

Å lage seljefløyte er en fin aktivitet om våren. Kanskje litt vanskelig, men her kommer iallefall oppskriften.

Les mer >>

Skummelt, men ikke farlig

På uteplassen i skogen er det alltid noen av barna som er ivrige i de magiske klatretrærne…og de klatrer høyt og er stolte. Vi har vel alle stått og kjent på de samme følelsene vi som jobber med barn. Jeg som voksen med høydeskrekk i bagasjen står der og ser på med en klump i magen og tenker at dette er farlig.

Les mer >>