Det florerer av jubileumsmarkeringar av kreative folk i år. Storhendingane kjem som perler på ei snor, og vi såkalla alminnelege får rett og slett berre servert lukka regelrett på sølvfat. I denne saka skal vi konsentrere oss om filmressigøren Ivo Caprino som var fødd 17. februar 1920, og som er mannen bak "levandegjeringa" av ein haug dukker i si eventyrlege verd gjennom tidene.

Denne markeringa landa rett og slett perfekt på første dag av vinterferien vår ved Hundeidvik Privatskule, men i SFO-basen heldt vi ope må vite. Klart vi gjorde, og gjett om vi fekk nytta høve til feiring i rikt monn. 

I forkant av veka sende vi ut spørsmål til foreldra om dei hadde slyngande nokre makkerlause strømper etter siste klesvasken,- og om dei eventuelt var villege til å ofre dei slik dei kunne få bli vidareforedla til hand-dukker. Responsen av leveranse vart enorm, og vi var altså dermed i gang med prosjektet.

Vi leita i tillegg fram masse gamle knappar, restetråd, "levande auger", synåler og limpistolar,-  så køyrde vi på.

Dukkemakeri

Flokken laga dermed kvar sine unike "fri-for-tåfis-hand-dukker", raska vidare saman nokre laken og stæsj til scene og rekvisittar, - og ga raskt gass med å lage eige manus til dokketeater.

Gjennom prosessen tok vi mange bileter og videoar  med iPad, og tilslutt laga vi både trailer og film i appen imovie.

Ein heilt herleg aktivitet som vi brukte mykje av veka på.

Som oppvarming og inspirasjon såg vi på Flåklypa Grand Prix på sjølvaste bursdagen til Caprino.

I følge piggsvinet Ludvik var dette faktisk "itte fali" aktivitet i det heile tatt... Berre kjekt!!!

 

For å lage slike unike strømpe-Liser og strømpe-Larser treng du altså:

  • Strømper i alle moglege størrelsar.
  • Assostert utval av gamle knappar og evt "levande auger".
  • Restetråd
  • Synål
  • Limpistol

Sy og dander akkurat slik du vil, i fri SuperFantastiskOptimistisk Caprinostil!

 

 

Den digitale SFO

Et bilde sier mer enn tusen ord. Slik tenker vi på Sørli SFO I Nittedal kommune når vi skal inspirere barn til skaperglede og vise foreldre hva som skjer I hverdagen.

Les mer >>

Gratis golfbane

Tenk en helt egen - og ikke minst gratis golfbane på SFO! Ja det er fullstendig mulig, bare se på denne idéen.

Les mer >>

Lag en flott kulepenn

Kjempekul kulepenn. Enkel å lage

Les mer >>

Nydelige høstblader

Sommeren er over og høsten banker på døren. Nå er det bare å ønske krystallklare dager velkommen. Denne gangen lager vi høstbladene selv. Fargerike og flotte.

Les mer >>

Kreativt kaos

Hva kan man gjøre for å legge til rette for kreativitet på best mulig måte? Har du prøvd å lage et lite kaos for å skape kreativitet?

Les mer >>

Vår alles mormor heilt i hundre!

I år 2020 er det duka for markering av hundreårsjubileet for hjartegode Anne- Cath.Vestly sin fødsel. Heile dette året vert nok prega av ekstra heider og ære av den høgt elska forfattardronninga som har krype seg inn i hjarterøtene til opptil fleire generasjonar.

Les mer >>

KORPS + SFO = SUKSESS I KRISTIANSUND

Pilotprosjektet «korps i SFO» sørget for en rekruttering til Kristiansund skolekorps som man ikke hadde sett maken til siden 90-tallet. En rekruttering som gjør korpset mer robust og bærekraftig. Denne uken sa politikerne at de var positive til å støtte prosjektet videre.

Les mer >>

Dramaleker

Dramaleker kan brukes som forberedelser til drama/teater-timen, som trygghetsøvelser, som moro og mye annet rart.

Les mer >>

SFO City

Aina Østby er fagarbeider ved Sand SFO i Nord-Odal kommune. Hun ble spurt av SFO-leder om hun kunne male en bilvei på bordet som barna bruker til lego. Ideene strømmet på, og etter hvert ble det en liten by, som barna døpte SFO City.

Les mer >>