Det florerer av jubileumsmarkeringar av kreative folk i år. Storhendingane kjem som perler på ei snor, og vi såkalla alminnelege får rett og slett berre servert lukka regelrett på sølvfat. I denne saka skal vi konsentrere oss om filmressigøren Ivo Caprino som var fødd 17. februar 1920, og som er mannen bak "levandegjeringa" av ein haug dukker i si eventyrlege verd gjennom tidene.

Denne markeringa landa rett og slett perfekt på første dag av vinterferien vår ved Hundeidvik Privatskule, men i SFO-basen heldt vi ope må vite. Klart vi gjorde, og gjett om vi fekk nytta høve til feiring i rikt monn. 

I forkant av veka sende vi ut spørsmål til foreldra om dei hadde slyngande nokre makkerlause strømper etter siste klesvasken,- og om dei eventuelt var villege til å ofre dei slik dei kunne få bli vidareforedla til hand-dukker. Responsen av leveranse vart enorm, og vi var altså dermed i gang med prosjektet.

Vi leita i tillegg fram masse gamle knappar, restetråd, "levande auger", synåler og limpistolar,-  så køyrde vi på.

Dukkemakeri

Flokken laga dermed kvar sine unike "fri-for-tåfis-hand-dukker", raska vidare saman nokre laken og stæsj til scene og rekvisittar, - og ga raskt gass med å lage eige manus til dokketeater.

Gjennom prosessen tok vi mange bileter og videoar  med iPad, og tilslutt laga vi både trailer og film i appen imovie.

Ein heilt herleg aktivitet som vi brukte mykje av veka på.

Som oppvarming og inspirasjon såg vi på Flåklypa Grand Prix på sjølvaste bursdagen til Caprino.

I følge piggsvinet Ludvik var dette faktisk "itte fali" aktivitet i det heile tatt... Berre kjekt!!!

 

For å lage slike unike strømpe-Liser og strømpe-Larser treng du altså:

  • Strømper i alle moglege størrelsar.
  • Assostert utval av gamle knappar og evt "levande auger".
  • Restetråd
  • Synål
  • Limpistol

Sy og dander akkurat slik du vil, i fri SuperFantastiskOptimistisk Caprinostil!

 

 

Les også

Nydelige høstblader

Sommeren er over og høsten banker på døren. Nå er det bare å ønske krystallklare dager velkommen. Denne gangen lager vi høstbladene selv. Fargerike og flotte.

Les mer >>

BYEN ved Hannestad SFO

På vegne av redaksjonen i SFOnett ble jeg invitert til Hannestad SFO og deres utstilling «Byen». En utstilling basert på mange små prosjekter hvor barns medvirkning og «det kreative barnet» skulle stå i fokus.

Les mer >>

Samisk nasjonaldag ved Mortensnes SFO

I 2022 markerte Mortensnes SFS samisk nasjonaldag med lassokasting, reinkappkjøring og serverte bidos. Kanskje noe for din SFO?

Les mer >>

Kunstutstilling ved Cicignon SFO

Hva kan vi gjøre som er gøy i disse smittevernstider? Kan vi invitere foreldre, besteforeldre, søsken på noen måte slik at de kan komme på besøk og se hva SFO barna våre faktisk får til?

Les mer >>

Innendørs hyttebygging

Hyttebygging kan også foregå innendørs. Gjerne i litt andre former enn ute, men mulighetene er mange. Kanskje flere enn vi tror.

Les mer >>

SFO - del 4 Olabilracet du aldri glemmer

Som 4.trinnsaktivitet er dette helt rått. Og til våren blir det race med vinterbygde doninger. Stemningen er helt enorm og vi tenker; finnes det noe som er mer sfosk enn å legge til rette for at barna bygger sine egne olabiler i fritiden?

Les mer >>

Lag et strandmiljø

Når sommerferien kommer er det sikkert flere som håper på sol, sommer og strandliv. Hva med å lage et strandmijø sammen?

Les mer >>

Pappesker blir TV

Å skape arenaer for lek er en hovedoppgave i SFO – som jo har kommet ramlende inn i skolebygninger laget for læringsprosesser der barn sitter som i en buss, på rekke og rad. Det er ikke alltid like enkelt med sambruk og utnyttelse av klasserom.

Les mer >>

Barneveiledaren - ein sjølvlysande unik blekksprut!

Har de nokon gong tenkt på det? Ikkje?Ikkje vi heller eigentleg, før tanken berre la seg der. Det er no vel ikkje noko som er meir sjølvsagt å samanlikne barneveiledaren med enn ein blekksprut!

Les mer >>