Det kom inn over 100 innspill til hvem som kunne fortjene å bli kåret til Årets barneveileder. Årets vinner kommer fra Sandnes.

Oddny Espeland fra Kyrkjevollen SFO.

Årets vinner ble nominert av en Didrik som er far til to gutter ved Kyrkjevollen SFO. Han sa blant annet følgende om Oddny.

- Hun møter barn såvel som voksne med et fantastisk, betryggende smil, som feier avgårde alle bekymringer jeg måtte ha for hvordan dagen er gått for mine to små, Det gjør at jeg som voksen føler trygghet, tillit og glede over at mine barn blir ivaretatt og har det bra.

For en pappa som meg, som har et barn med spesielle behov, så er denne tryggheten gull verdt. Ved henting kommer Oddny med et sprudlende smil og forteller hvor nydelige gutter jeg har og feier alle bekymringer på havet. Hun har fokus på det positive og kan dette med å løfte barna opp og frem. Da vi begynte på Kyrkjevollen SFO så var jeg så bekymret, for hvordan ville min eldste, dobbeldiagnostiserte krabat takle denne tilværelsen? Kom han til å slåss? Ville han finne nye venner eller isolere seg?

Slapp helt av, forteller Oddny. Han spiller fotball. Eller stikkball. Eller er på diskoen og danser. Eller spiller sjakk. Eller er i dyp konsentrasjon over sitt siste kunstprosjekt.

Kort sagt, Oddny (og de andre på SFO) får mine gutter og de andre barna til å blomstre og for det kan hun ikke premieres nok. Jeg vet ærlig talt ikke hvilken formell kompetanse Oddny har, men når jeg se henne gå i dialog med barna så ser jeg noe som ingen utdannelse kan lære. Denne typen omsorg, forståelse og interesse for hva hvert enkelt barn har å si, er unik. Oddny vet alltid råd. Takk for oppmerksomheten.

 

Morten er SFO-leder ved Kyrkjevollen og beskriver Oddny slik:

Oddny gjør en kjempejobb her ved Kyrkjevollen sfo. Hun har ansvaret for alle nye elever (og mye annet) og sørger for at alle barn og foreldre blir tatt imot på en god måte.

Oddny er en utpreget omsorgsperson som virkelig bryr seg om alle de som er her på SFO. Hun er åpen, ærlig og sier ifra hva hun mener på en ok måte både til barn, foreldre og meg. Det er aldri tvil om at hun virkelig vil at de rundt henne skal ha det bra.

I tillegg er hun en person med mange ideer/tanker om hvordan løse oppgaver og glad i å utforske nye ting.

Hun liker å være i aktivitet men er samtidig veldig tålmodig ift barn som trenger tid i ulike situasjoner.

«Teknikker» for gode samtaler

Vi må spørre for å få vite noe. Hva vi vet, avgjøres av de spørsmålene vi stiller – til barna og til oss selv. Men hvordan kan voksne forberede seg på en åpen dialog?

Les mer >>

Velkommen hit, lille venn - 2

Har du lagt merke til at 1.klassingene blir mindre hvert eneste år? Jeg tenker av og til; hvor skal dette ende? Blir det teskje-kjerringer og -gubber av alle sammen? Selvsagt er dette et optisk bedrag.

Les mer >>

Lysglimtjeger 007 i SFO

Det å være integrert i et barnefelleskap gjør at man lærer hvordan man regulerer adferden sin. Lysglimtjeger 007 med rett til vennskap og lek tar jobben.

Les mer >>

Dobbel SFO-service

Et nytt skoleår rulles i gang og sommerfriske lærere møtes til konstruktivt samvirke noen dager før barna entrer klasserommet. De fleste steder i landet har SFO holdt det gående i flere uker, ja, noen steder har det også vært julitilbud for interesserte familier.

Les mer >>

Følelsesskolen del 4 - Glad

Her fortsetter vår artikkelserie om hvordan du kan arbeide med følelser i barne-gruppen. Den fjerde delen fokuserer på en av de viktige grunnfølelsene – Glad

Les mer >>

TPO i SFO

En ny forskningsrapport antyder at skolesvake elever sliter mer enn før i skolen. Angår rapporten SFO? Absolutt!

Les mer >>

Det annerledes barnet - 3 - VARME & KJÆRLIGHET

Du har ikke noe valg! Du og dine kolleger må utvikle god samhandling med alle barn. Også barn som er helt annerledes. Belønningen for å lykkes med disse barna er helt fantastisk. Du blir en nøkkelperson i barnets liv!

Les mer >>

Ordene styrer oss

Vi er en faggruppe i fri dressur i et åpent landskap. Mange kan observere vårt arbeide, og vi bedømmes i stor grad ut fra det andre observerer og opplever. Da er det ekstra viktig å vurdere hvordan vi kommuniserer i personalgruppen

Les mer >>

Jeg kan!

Her får du en trinnvis gjennomgang av Jeg kan! metoden. I Jeg kan! metoden jobber man løsningsfokusert med barns utfordringer.

Les mer >>