SFO er viktig for alle barn, og kan være særlig viktig for sårbare barn. Tema for denne dagskonferansen er hvordan vi kan inkludere alle barn i SFO. Fagdagen anbefales for alle som jobber i SFO/AKS samt ledere i skole og kommuner med ansvar for barn med behov for ekstra tilrettelegging.

Å være en SFO/AKS som inkluderer alle barn er en viktig oppgave i vår nye nasjonale rammeplan. Barn med behov for ekstra tilrettelegging krever kompetanse og godt samarbeid mellom undervisningsdel og SFO. 

Samtaler, aktiviteter og lek med andre barn i SFO kan bidra til tilhørighet.             

Du kan nå melde deg på digital fagdag 20.mai med dette som tema

Pål Roland fra Læringsmiljøsenteret er første foredragsholder. Han ser på ulike perspektiv knyttet til vårt arbeid med å håndtere utfordrende adferd i SFO. 

Vi er denne dagen opptatt av å gi dere gode eksempler fra praksisfeltet. Om du er liten eller stor SFO er jeg sikker på at du vil få med deg innspill som du kan oversette for å skape en inkluderende SFO der su jobber. Fra Jessheim ressurssenter SFO, Dalgård ressurssenter SFO og Potteskåret SFO får dere kjennskap til hvordan de legger til rette for at alle barn skal være inkludert i fellesskapet. 

Lill Margaret fra Tysvær kommune er vernepleier. Hun viser hvordan hun jobber med enkeltbarn i SFO og ivaretar "brua" mellom undervisning og SFO. 

Vi avslutter dagen med Alexander Skadberg. En fantastisk formidler som vil fortelle om sin reise fra "problembarn" til problemløser.

 

Påmelding her 

(alle påmeldte får tilgang til opptak av foredragene frem til sommerferien 2022). 

Samarbeid mellom rektor og SFO-leder

Tillit i et arbeidsforhold er at noen tror på deg, og våger å delegere deg myndighet. Dette er elementer som gir frihet, ansvar og trygghet og dermed mulighet til kreativitet og utvikling. Ved Furulunden skole i Mandal jobber en rektor som ser betydningen av å delegere myndighet til sine ansatte.

Les mer >>

Lykke - her er oppskriften

Den er så enkel at den er rent latterlig. Dessuten for en stor del gratis og uavhengig av fysiske rammebetingelser, velvillige politikere og mange ansatte.

Les mer >>

Skap psykologisk trygghet i teamet på SFO

For å være et velfungerende team på SFO er det viktig å ta hensyn til ulike behov, også blant de ansatte. Psykologisk trygghet er grunnfjellet for utvikling hos lederteam.

Les mer >>

Ny utdanning for SFO - Mat og bevegelsesglede i SFO

Nytt gratis utdanningstilbud for deg som jobber i SFO og som ønsker å lære om hvordan du kan legge til rette for mestring, fellesskapsfølelse og glede gjennom erfaringer med mat og bevegelse i SFO!

Les mer >>

Å lede i motvind

En artikkel om ledelse. For SFO-leder tenker vi; det er verd å kikke gjennom denne artikkelen på leting etter det enen innspillet akkiurat du kan ha glede av.

Les mer >>

Del 1 Turnover i SFO

Stor turnover i SFO er et kjent utfordringsbilde. Turnover har en sammenheng med små stillinger som har gjort at det for folk flest ikke har vært mulig å leve av en slik jobb. For oss medførte dette at vi ikke greide å holde på gode folk og ikke greide å bygge kompetanse i avdelingen

Les mer >>

Bygging av et positivt arbeidsmiljø: Ledelsens rolle og ansvar

En leder har ansvaret for å skape et godt arbeidsmiljø, da ledelse innebærer samspill og håndtering av mellommenneskelige relasjoner. Det er viktig at arbeidsmiljøet oppleves som trygt og godt for alle ansatte. Ofte tenker man at trivsel og tiltak for å øke trivselen er det som definerer et godt arbeidsmiljø. Men arbeidsmiljøet omfatter også planlegging, organisering og gjennomføring av arbeidet, da dette igjen påvirker de ansattes helse og produktivitet.

Les mer >>

Ulike roller i HMS-arbeidet

SFO-leder bør være involvert i skolens HMS-arbeid. Her finner man nyttig informasjon om ulike sider ved dette arbeidet.

Les mer >>

Da lærerne kom til SFO

Plutselig skulle 5.-7 trinns lærere være sammen med 1. klassinger på SFO. Det ble virkelig magi.

Les mer >>