Dette er tema på konferansen som arrangeres av Takle - foreningen for folkehelse og livsmestring. SFO er en viktig arena for å skape skolelyst og derfor ønsker vi i Nettverket! for SFO å fremsnakke denne møteplassen. Du kan delta fysisk i Stavanger eller delta digitalt.

Skolelystkonferansen er et årlig fagseminar om forutsetninger og rammer for barn og unges skolelyst, mestring og læring. Siktemålet er å være en faglig møteplass samlet rundt det lystbetonte og alle mulighetene i helse- og oppvekstsektoren. 

Årets konferanse arrangeres på Tou Scene i Stavanger 24. og 25. oktober. 

Om konferansen

Det store spørsmålet er: Hva skal til for at barn og unge har lyst til å gå på skolen?
Det tematiske hovedfokuset har vi i år valgt å legge på leken og relasjoners betydning for barn og unges læring og mestring.

Vi er skikkelig fornøyde med alle de viktige stemmene som kommer for å dele av sine innsikter i hva som skal til for at barn og unge skal få mulighet til å være deltakere i eget liv, læring og utvikling. I tillegg vil en håndfull praktikere lede ulike matnyttige workshops. 

Du vil møte svært ulike typer og stemmer, men som alle – på den ene eller andre måten, jobber for å flytte oppmerksomheten fra kontroll til autonomi og deltakelse.

Vi søker å løfte frem det selvstyrte og det lystbetonte hos barn, som viktige forutsetninger for mestring og læring. 

 I Takle er vi generelt opptatt av barn og unges opplevelse av tillit, medbestemmelse, handlingsrom og tilhørighet i sitt møte med voksne. 

Les mer om konferansen og meld deg på her

Les også

Suksessfaktor i personalgruppa: å finne vår ”greie”

Summen av de ulike ”greiene” hos dere er det som skaper en stammekultur. Man må ha noe sammen, noe som gjør at vi føler oss som en stamme.

Les mer >>

Miljøterapeut i SFO

Utviklingsarbeide i SFO kan også være å tenke sammensetning av personalgruppen. På Gullhaug SFO i Bærum har de ansatt en miljøterapeut.

Les mer >>

Bli med på digital fagdag 20.mai

SFO er viktig for alle barn, og kan være særlig viktig for sårbare barn. Tema for denne dagskonferansen er hvordan vi kan inkludere alle barn i SFO. Fagdagen anbefales for alle som jobber i SFO/AKS samt ledere i skole og kommuner med ansvar for barn med behov for ekstra tilrettelegging.

Les mer >>

Skap psykologisk trygghet i teamet på SFO

For å være et velfungerende team på SFO er det viktig å ta hensyn til ulike behov, også blant de ansatte. Psykologisk trygghet er grunnfjellet for utvikling hos lederteam.

Les mer >>

Lek, læring og ikke-pedagogikk for alle – nasjonal evaluering av SFO

Denne nasjonale evalueringen av skolefritidsordningen (SFO) er gjennomført i perioden september 2017 til november 2018. I evalueringen gis en vurdering av ulike mål på kvalitet på SFO, som organisering, kompetanse, innhold og brukertilfredshet.

Les mer >>

Nytt kompetansetilbud for ledere i SFO

På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet tilbyr ValuEd et samlingsbasert kompetansetilbud for ledere i SFO. Les mer om dette og hvordan du kan søke

Les mer >>

Hva med SFO?

Norge er i unntakstilstand. Regjeringen jobber med å utarbeide retningslinjer i en situasjon som endrer seg fra time til time. SFO og AKS gjør seg klar.

Les mer >>

Alle med

SFO har passert 20-års alder mange steder. Erfaringene bygger seg opp, kunnskapen er foredlet gjennom innsats over lang tid. SFO er blitt et eget fagområde, fritid på skolen er en krevende men mulig kunst. Nå må alle med!

Les mer >>

Håndbok i SFO-arbeid

Planlegger’n for SFO er genial, se egen omtale. Den ligger alltid med inneværende uke åpen, og alle kan notere viktige (og litt uviktige) SFO-ting i den. Men vi har også en annen nyttig bok fra samme forlag; Håndbok i SFO-arbeid.

Les mer >>