Dette er tema på konferansen som arrangeres av Takle - foreningen for folkehelse og livsmestring. SFO er en viktig arena for å skape skolelyst og derfor ønsker vi i Nettverket! for SFO å fremsnakke denne møteplassen. Du kan delta fysisk i Stavanger eller delta digitalt.

Skolelystkonferansen er et årlig fagseminar om forutsetninger og rammer for barn og unges skolelyst, mestring og læring. Siktemålet er å være en faglig møteplass samlet rundt det lystbetonte og alle mulighetene i helse- og oppvekstsektoren. 

Årets konferanse arrangeres på Tou Scene i Stavanger 24. og 25. oktober. 

Om konferansen

Det store spørsmålet er: Hva skal til for at barn og unge har lyst til å gå på skolen?
Det tematiske hovedfokuset har vi i år valgt å legge på leken og relasjoners betydning for barn og unges læring og mestring.

Vi er skikkelig fornøyde med alle de viktige stemmene som kommer for å dele av sine innsikter i hva som skal til for at barn og unge skal få mulighet til å være deltakere i eget liv, læring og utvikling. I tillegg vil en håndfull praktikere lede ulike matnyttige workshops. 

Du vil møte svært ulike typer og stemmer, men som alle – på den ene eller andre måten, jobber for å flytte oppmerksomheten fra kontroll til autonomi og deltakelse.

Vi søker å løfte frem det selvstyrte og det lystbetonte hos barn, som viktige forutsetninger for mestring og læring. 

 I Takle er vi generelt opptatt av barn og unges opplevelse av tillit, medbestemmelse, handlingsrom og tilhørighet i sitt møte med voksne. 

Les mer om konferansen og meld deg på her

Hva skal til for at barn og unge har lyst til å gå på skolen?

Dette er tema på konferansen som arrangeres av Takle - foreningen for folkehelse og livsmestring. SFO er en viktig arena for å skape skolelyst og derfor ønsker vi i Nettverket! for SFO å fremsnakke denne møteplassen. Du kan delta fysisk i Stavanger eller delta digitalt.

Les mer >>

TEMA: Kapasitetsbygging i SFO - Del 2: Fagbrev på jobb

Opplæringskontoret i Stavanger kommune har over flere år tilbudt ansatte å ta fagbrev på jobb for ufaglærte i barnehage og SFO.

Les mer >>

Bygging av et positivt arbeidsmiljø: Ledelsens rolle og ansvar

En leder har ansvaret for å skape et godt arbeidsmiljø, da ledelse innebærer samspill og håndtering av mellommenneskelige relasjoner. Det er viktig at arbeidsmiljøet oppleves som trygt og godt for alle ansatte. Ofte tenker man at trivsel og tiltak for å øke trivselen er det som definerer et godt arbeidsmiljø. Men arbeidsmiljøet omfatter også planlegging, organisering og gjennomføring av arbeidet, da dette igjen påvirker de ansattes helse og produktivitet.

Les mer >>

Slik tar du livet av kreativiteten

Du har kanskje prøvd å møte motstanden i svarene ”Nei, det går ikke, det har vi prøvd” eller ”har du noe dokumentasjon på hva det gir av resultater”.

Les mer >>

Digitale ledersamlinger høsten 2020

Som medlem i Nettverket! for SFO vil DU som leder høsten 2020 få tilgang til en faglig månedlig digital workshop.

Les mer >>

Ulike roller i HMS-arbeidet

SFO-leder bør være involvert i skolens HMS-arbeid. Her finner man nyttig informasjon om ulike sider ved dette arbeidet.

Les mer >>

Nytt utdanningstilbud: Barneveileder i skolefritidsordningen

Fra høsten tilbyr Høgskolen i Hedmark en ny utdanning for deg som jobber eller vil jobbe i SFO. Dette er strålende!

Les mer >>

SFO-ledelse – hva er det?

SFO- og AKS-ledere kommer i alle varianter og utgaver. Rett og slett fordi jobben spenner fra å lede tre til og lede 50 ansatte og å være hovedansvarlig for tilbudet til 15 barn eller 450 barn. Men mye er faktisk felles…

Les mer >>

Læring i SFO – 1

Hva slags skolegang skal Norge tilby barna i fremtiden? Et utvalg ser på saken og det de antyder er krutt i støvlene for SFO-folket!

Les mer >>