

Les også
Kan butikkenes overskuddsmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
På Selnes barneskole i Tromsø har de klart å lage smakfulle og næringsrike supper «av spiker» til barna på SFO siden 2013. Eller rettere sagt, de har klart å tilby elevene sunne og ernæringsriktige måltider for bare 3,50 kroner per barn, per dag. Det er så lite penger at det knapt dekker et lite glass melk.
Les mer >>Velkommen til Restaurant Matglede
Nettverket! for SFO jobber med å formidle inspirasjon på matfeltet. Ved Frøyland skule i Time har de rett og slett åpnet restaurant.
Les mer >>Duften av hjemmebakt
Å komme fra undervisningsdel å bli møtt av lukten av nystekt grovbrød, pent dekkede bord og sunt og fargerikt pålegg, vekker appetitt og gir en god følelse av å være venta på.
Les mer >>Sommermat for sommerbarn
Det er tid for å tenke sommer og lett og enkel kost. Her er noen gode forslag til smakfulle og gode måltid i farten eller som kan være med på å krydre den neste turen på SFO.
Les mer >>Sunn mat
Noen forslag til hvordan man kan servere sunnere mat lettvint, til mange barn. Ikke glem at barn heller spiser rå enn kokte grønnsaker.
Les mer >>Knekke-klasking er moro og sunt
Knekke-klasking er en aktivitet som kombinerer matglede, motoriske ferdigheter og masse latter. Mange sliter med å uttale ordet, men det betyr jo ingenting. Her får du en enkel og rimelig aktivitet som gir glade, mette og sunne barn.
Les mer >>En vanlig onsdag med Vennekafe på Bokemoa SFO
Da Tour de SFO besøkte Sandefjord med kveldskurs og frokostseminar, ble vi inspirert til å åpne kafé. Her er vår versjon av vennskapskafé som ved Bokemoa har fått navnet Vennekaféen. Barna storkoser seg den dagen det er kafé.
Les mer >>Smil – vi skal spise på Baksalen SFO
Vi voksne løp rundt som piskede skinn og serverte, tørket opp og hentet drikke. Ja, det er ingen selvfølge at ansatte gleder seg til dagens høydepunkt i SFO/AKS.
Les mer >>Mestring og glede med matlaging
På Vigra SFO er Matjungelen et fast ukentlig aktivitetstilbud. Det gir barna rom til å utforske og oppleve glede og mestring på kjøkkenet.
Les mer >>