Nettverket! for SFO feirer i år 25 års jubileum. Samme år som vi får vår første nasjonale rammeplan for SFO. Vi markere med å gi ut tidenes første magasin for dere i SFO/AKS.

Vi ønsker å hylle deg og omtrent 11 000 kolleger i SFO’ene og AKS’ene som med stor tålmodighet har møtt den årlige medlems-fakturaen med et stort JA. Vi er imponert og selvsagt ydmyke overfor det faktum at 1150 skolefritidstilbud velger å være med på denne store spleisen. Det er enestående, ja, så unikt at det ikke finnes makan på hele kloden.

Bursdager er en brikke i alle SFO’ers hverdag. De dukker opp når man minst venter dem, med mindre det finnes en voksen støtteperson i staben oppsatt med egen kalender. I høst fyller Nettverket! for SFO 25 år, en heftig alder i SFO-sammenheng. Det utløser faktisk gave til deg.

I uke 11 (15.03-19.03) sendes SFOnett ut til alle være medlemmer. 60 sider med ideer, faglig påfyll og inspirasjon til kvalitet i din SFO. Nummer 1 er selvsagt preget av at vi får nasjonal rammeplan. Tema i dette nummeret er De sårbare barna. Vi besøker  Berg SFO i Trondheim hvor 4.klasse har rockeband som egen aktivitet. Vi håper magasinet blir godt mottatt og at et eget magasin også bidrar til oppmerksomhet og stolthet for SFO/AKS. 

 

 

 

 

SFOnett kommmer 2 ganger i året til alle medlemmer. 

Hvis du/dere ønsker å bestille flere eksemplar så kan det gjøres i www.sfobutikken.no

Medlemspris:

120 kroner pr magasin

Ikke medlem: 

150 kroner pr magasin

Porto og pakking kommer i tillegg. 

Bli medlem i Nettverket for SFO

  • Som medlem i Nettverket! for SFO  har du tilgang til alle artikler som ligger på sfonett og  og vi sender 2 magasin i året samt billigere kurs og konferanser i vår regi .
  • Som medlem har du også rabatt på varer og bøker på www.sfobutikken.no
  • Har du spørsmål eller har lyst til å dele noe dere er gjør på SFO så er det bare å ta kontakt.
  • Som medlem får du tilgang til digitale lederforum. (opptak av siste møte her og møteplan høsten https://sfonett.no/kurs_digitale_ledersamlinger.asp)
  • Vi sender dere også 1-2 nyhetsmailer i måneden med litt om hva du kan finne på www.sfonett.no.

 

Vi arrangerer en årlig konferanse. Den ble i 2020 digital og nesten 700 deltok.

I år blir konferansen 18.11 og 19.11. Mye av programmet er allerede klart. 

 

Les også

En venn er viktigst

Jeg har spurt over 20 SFO-barn hva som er viktigst i SFO. Etter å ha tenkt seg litt om svarer de fleste; - å ha en venn!

Les mer >>

Hva er du spesielt god på i SFO?

Forleden ble jeg spurt, hva er du spesielt god til, som pedagog? Mitt korte svar er å bygge relasjoner til barn. Det lange svar kommer her.

Les mer >>

Hva er toleranse?

Toleranse er å tåle, være fordomsfri og åpen. Men hvordan lærer vi barn toleranse? Vi må legge mer vekt på forskjeller i skole og SFO, mener forsker.

Les mer >>

Skal vi stille krav til SFO-barn?

Jeg har ei jente på åtte år som går i SFO (aktivitetsskolen). Garderoben der er trang og krever orden slik som de fleste andre garderober rundt om. Som forelder må jeg forvente at det er hennes ansvar å holde orden der, eller?

Les mer >>

Vandrerne i SFO

I mine 15 år i ulike SFO’er har jeg alltid møtt på disse som barna som vandrer rundt. Hvorfor vandrer de og hva kan en barneveileder bidra med?

Les mer >>

Han bærer sitt rykte

Gutten hadde mye liv i kroppen og ekstra mye ble det når han var over i den andre basen med et par kompiser. Når han kom tilbake til egen base, hendte det han hadde følge.

Les mer >>

Gi klar beskjed!

Hvem har ansvaret? Barnet eller den voksne? For at beskjeden blir fulgt og ikke minst at barnets atferd ikke medfører dårlig stemning, slitne voksne (ansatte eller mor og far) og mye unødvendig bruk av kjeftestemmen. Ja, hvem har ansvaret!

Les mer >>

Når barn tvinges til å si unnskyld?

Hvis vi skal oppfylle mandatet om «barnets beste», må vi tørre å diskutere fastlåste normer som preger praksis.

Les mer >>

Barn som utfordrer i SFO 4 - bruk av barnets navn

Noe av det mest personlige barnet har er navnet. Tidlig får barnet et eierskap til navnet sitt og opplever det etter hvert som identisk med seg selv. Derfor er det ekstra viktig hvordan du bruker barnets navn i SFO-hverdagen.

Les mer >>