Nettverket! for SFO jobber med media i alle kanaler og forsøker å løfte fram tema som er viktige for barns trivsel og utvikling – hele tiden med SFO/AKS som utgangspunkt. Skal vi lykkes med kvalitetsarbeidet vårt, må vi ha mor og far med på laget.

Det arbeidet du gjør ved din SFO for å vise lekens betydning for barns liv, er helt avgjørende. Du har kunnskapen, du vet hvor viktig det er at barn får tid og mulighet til lek i egen regi. Samtidig må du bidra aktivt for å skape rom for leken, bokstavelig talt. På konferansen KVALITET I SFO 2015, sist november, illustrerte Trude Anette Brendeland - fantasifantasten.no – hvordan vi utstyrer og rigger basene påvirker barns initiativ og lek. Et levende rom med åpne muligheter i form av materialer og utstyr trigger barns fantasi og kreativitet.

Vi tilbyr nå et helt nytt kurs for SFO-Norge – LEK & LIV i SFO – med mange innspill til en leken hverdag i basene. Les mer om kurset her

Sammen må vi sørge for at barns lek blir tatt på alvor – fordi den er selve livet og gir barn både økt trivsel og fart på utvikling og læring.

Se

http://www.mammanett.no/barn/barn-trenger-fa-leke-i-fred

se gjerne også om SFO/AKS i feriene

http://www.mammanett.no/mamma/mange-foreldre-gruer-seg-levere-barna-pa-sfo-i-vinterferien

SFO for barn

Når jeg besøker noen SFO’er klarer jeg ikke å la være å tenke at her kunne jeg tenkt meg å ha være barn igjen. Slik var det da jeg besøkte Lilleaker SFO i Oslo. Der møtte jeg voksne og barn som leker, lærer og trives.

Les mer >>

Unna vei, her kommer jeg!

Barn med færre risikoerfaringer vil være mindre rustet til å oppfatte graden av fare de faktisk står ovenfor. Kan vi i SFO lære noe av forskning knyttet til risikoleken i barnehagen.

Les mer >>

- Du er utenfor, lille venn!

Vi som har jobbet i SFO/AKS har sett at det gir mange fordeler å være innenfor. Men fra tiden som SFO-leder måtte jeg også forholde meg til de som stod utenfor. Skulle ønske at det ikke var en del av den viktige jobben.

Les mer >>

Boltrelek - den forbudte leken?

Boltrelek er en form for lek som ofte er mest til stede i barns liv når de er mellom 5 og 9 år gamle, i varierende grad. Denne typen lek får økt plass det siste året i barnehagen sammenlignet med andre år. Hvordan møtes denne leken når barna begynner på skolen og SFO? Er det forskjeller i hvordan lærere og fritidspedagoger ser på boltrelek sammenlignet med barnehagelærere?

Les mer >>

Om aktive barn

Gutten løper rundt med et lekesverd, mens han roper og skriker

Les mer >>

Drageverksted, såpebobler og blindefotball

Sommeren har så smått begynt å ankomme skolegårdene rundt om i landet. Her kommer noen tips til aktiviteter, blant annet drageverksted, lage egne såpebobler og blindefotball.

Les mer >>

Frittgående barn

Å overvåke egne barn er bare så 00-talls. Trenden det nye tiåret blir foreldre som opponerer mot dagens trygghetstyranni, skriver Karianne Bjellås Gilje i denne kommentaren i Dagbladet.

Les mer >>

Fingra av fatet

Har du merket at dagens barn er urolige og lite utholdende? At de ofte går fra det ene tild et andre og liksom ikke fullfører det de har begynt på? Mange forteller om rastløse barn.

Les mer >>

Inspirerende lokaler skaper god lek

Hvordan ville lekemiljøet på SFO sett ut om vi hadde spurt barna? Vi vet at det fysiske miljøet er en fritidspedagogisk ressurs.Det er ingen tvil - rom skaper kvalitet!»

Les mer >>