Vi fikk nesten 100 innspill til hvem som kunne fortjene å bli kåret til Årets barneveileder. Årets vinner kommer fra Lillehammer.

Cecilie Lieng fra Søre Ål SFO

Cecilies kolleger har beskrevet henne på denne måten

«Du er positiv, har full kontroll og tar virkelig jobben din på alvor. Du kjenner alle barna og alle barna kjenner deg. Du må øve deg på å si mer nei, mens vi andre kanskje bør si litt mer ja. Du er god til å se løsninger og ingen prosjekter er for store.

Vi har noen ganger tenkt at du er gal som setter i gang med alt du gjør som forestillingene «Sirkus-SFO» og «SFO-talenter». Men du gjennomfører hver gang med strålende fornøyde barn og imponerte foreldre og kolleger.

Til og med SFO-kor har du startet. Fordi elever som ikke går på SFO også ville være med kalles det nå småskolekor. Dere opptrer ikke bare på SFO-arrangementer, men blir også leid inn andre steder som å «synge jula inn» på Maihaugen for tredje året på rad og på julegateåpningen for Lillehammer sentrum.

Det er helt klart at det kulturelle tilbudet hos oss er det du som står for. Du er en inspirasjon for oss andre, og vi er heldige som har deg med på laget!»

Kommentarer fra barna

  • Hun passer på meg, hun gir meg klemmer og holder meg i hånda.
  • Hun er så snill.
  • Hun sier nesten ja til alt.
  • Snill når andre gråter, hun trøster dem og sier med ikke-sur stemme at dette må du ikke gjøre.
  • Snill med at hun bare sier «du må ikke slå».
  • Morsom å leke med, liker å tulle.
  • Hun hjelper ofte de som blir tatt fra noe.
  • Flink til å synge.
  • Hun er flink til å flette hår.
  • Hun gir oss mange gode klemmer.
  • Hun lager masse fine ting med oss.

Cecilie om Cecilie

Jeg kom snublende inn i SFO på tiltaksplass - som en frisør som ikke tålte kjemikaliene på jobben. Men møtte SFO-leder Nina Cecilie Nordølum og inkluderende kolleger som tok vare på meg fra første dag.

Jeg elsker jobben min. Jeg føler at jeg har funnet jobben som virkelig passer for meg. Jeg får brukt min kreativitet, og mine kunnskaper fra sang og teater og min kjærlighet for barn. I 2016 avla jeg fagprøven på Søre Ål skole og er i dag baseleder på 1. trinn med 56 glade førsteklassinger.           

Når skoleåret begynner så lærer jeg meg navnene på alle barna på 2 uker. Jeg syns det er viktig når de kommer til skolen første skoledag at de blir møtt med et «hei», et smil og at jeg vet hva de heter. Da føler de seg sett og at de hører til.

Jeg syns det er viktig å se hvert enkelt barn og la dem få mulighet til å utvikle seg. Jeg har en JA- holdning til ungene, så jeg sier ja til det meste. Og sier jeg nei til noe, skal jeg kunne begrunne det for barna. 

 

 

Flere artikler innen LØFT for barn

Han blir så sint

Ja, det hender jo det en hunn også. Men uansett kjønn har vi disse barna som sliter med å kontrollere aggresjonen rundt oss i SFO-basene, og det hender vi føler litt avmakt. Heldigvis finnes det gode råd...

Les mer >>

Praksisnære bøker til SFO/AKS?

Bøkene Løft for barn i SFO og SFO forebygger mobbing skaper felles kultur for kvalitet i SFO. Flere ledere lar alle nye ansatte få en bok som god "god start". Les mer om bøkene her.

Les mer >>

LØFT i hverdagen

La oss gjøre et lite eksperiment. Når du har lest det neste avsnittet, stopper du å lese.

Les mer >>

Snille og greie jenter - og gutter…

Jenter har et mye bedre forhold til sin lærer enn guttene, viser en ny studie utført ved NTNU i Trondheim. Hva er så forskerens råd til de voksne; Å jobbe med relasjonen til alle barna!

Les mer >>

Hvis du tenker…

Et lite innspill til et personalmøte eller til litt fundering mens du sykler eller steker fiskekaker.

Les mer >>

Han roter det til

Hver dag må du ta et stort antall beslutninger. En andel av dem er knyttet til barn som utfordrer, som ikke hører etter, som kjører sitt eget løp og gjerne havner litt for ofte i konflikter med andre barn. Din suksess på jobben avhenger mye av hvordan du tenker i disse situasjonene.

Les mer >>

Knip barn på fersken

Vi vet alle at det er avgjørende å være der når det skjer. Kommer vi for sent inn i situasjoner der f eks barn har en konflikt gående, blir det vanskelig å finne gode løsninger.

Les mer >>

Alle barn har et talent eller ti

I forbindelse med kursprosessen LØFT er tøft i SFO blir deltakerne oppfordret til å reise spørsmål og ta opp konkrete hendelser fra hverdagen i basene med faglig leder. Her er ett eksempel fra denne våren. Anine jobber med en gutt som har mye trøbbel og ber om råd.

Les mer >>

- Hallo, det haster!

Jeg har møtt et menneske som gjorde kraftig inntrykk på meg. Under en LØFT-veiledning i en SFO var temaet stille barn. Da kom det en hånd i været.

Les mer >>