Her har eg lagt fram noko av det som dukka opp under mitt djupdykk på mine favorittscener i hovudstaden. Truleg fins det mykje anna stasleg å foreta seg også,- men det største påfyllet av alt desse dagane er nok uansett det som vil foregå i Folkets hus. Eit yrande liv av foredragshaldarar, heltar og artsfrendar. Vi sjåast!

Berre overskrifta kling som musikk i øyrene. Akkurat det er noko av det vi kan anbefale å sikte seg inn på om ettermiddagen under konferansedagane! Lyden av musikk, folkens. Lyden av musikk,- på Folketeateret!!! Kan det vere noko som passar betre enn å få med seg musikalen Sound of music som handlar om familien Von Trapp,- no når sangen i skulen er så omdiskutert?

Kall det gjerne påstand,- men klart vi skal synge!!!

Vidare formeleg herjar det optimistiske lysglimtjegrar i forestilinga Optimist som går på Chateau Neuf desse dagane. Den forestillinga er akkurat passe proppa med galskap frå Jan Teigen si velmakt.

https://www.showpakker.no/oslo/show/musikalen-optimist-paa-chateau-neuf/

På Marienlyst kan ein også få utløp for å få trimma litt lattermusklane sine. For berre 120 kroner kan du få oppleve trekløveret Pernile, Johan og Bård under opptaket av Nytt på nytt som vert gjort på torsdagar. Då kan du få sjansen til å sjå deg sjølv på TV fredda`n når programmet vert sendt! Det kan lett bli to underhaldande kveldar, - for same pakkeprisen. I tillegg kan ein kombinere turen til NRK med ei omvisning på huset, og/eller få høve til å melde di eiga vermelding. Det kan no forøvrig tidvis kanskje ikkje vere så dumt...

Er ein retteleg heldig kan ein få ta ein smugkik i kostyme- og rekvisittlageret også. Snakk om skattkiste!

https://www.nrk.no/publikum/velkommen-til-nytt-pa-nytt_-1.12139145

https://www.nrk.no/informasjon/omvisning-1.12095749

På  Aker Brygge er Julelatter i full sving desse dagane, og her kan ein lett kombinere show med middag i tilknytning til forestillinga. Så dersom du treng å få pirka litt i julestemninga er nok Latter altså staden for eit kveldsløp!

https://www.latter.no/

Leif Juster si erverdige teaterscene Edderkoppen presenterer m.a.eit forrykande danseshow i forestillinga Show De Vida, - og dersom ein lyttar nøye kan det vere at det "moooot normalt" er ei nokså kjend hes stemme som ynskjer velkomen til gards også. Det er så mangt som rører seg i "manesjen" på slike teater.

https://www.ticketmaster.no/event/show-de-vida-billetter/613511

Dersom du vel å ta turen innom ei av dei mange forestillingane som Nationaleateret har å by på, så hugs å ta ein sving om den flotte statua av vår alles kjære Wenche Foss. Dama som nesten hadde dette teateret som sin andre heim.

Kanskje teste kaffien og munkebollane på Teaterkafe`en også? Ein kan nesten bli mållaus berre av å kome innafor dørstokkane der....

Tenk der har mange av dei store heltane frå dei ulike teaterscenene mingla. Wenche hadde til og med eige bord!!!

https://www.nationaltheatret.no/

 

Sist men ikkje minst vil eg nemne ei av dei mange forestillingane som går på Det Norske Teatret. Denne teaterscena er den einaste i sitt slag i hovudstaden som nyttar kun det nynorske skriftspråket. Kor vidt skodespelarane "handterer" dei ulike dialektene kan vel diskuterast,- men uansett har eg valgt å framsnakke standhaftige, meisterlege Maurstad i hovudrolla som Peer Gynt av Henrik Ibsen. Her får ein nok også sjølvsagt  få høyre Edvard Grieg sin framifra musikk til forestillinga,- så før ein veit ordet av det kan det vere at ein kjem i morgonstemning sjølv om det er langt på ettermiddagen.

https://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/peer-gynt

Janne Kristin og Co` ved Hundeidvik Privatskule sin SFO!

Les også

Å lede i motvind

En artikkel om ledelse. For SFO-leder tenker vi; det er verd å kikke gjennom denne artikkelen på leting etter det enen innspillet akkiurat du kan ha glede av.

Les mer >>

Alle med

SFO har passert 20-års alder mange steder. Erfaringene bygger seg opp, kunnskapen er foredlet gjennom innsats over lang tid. SFO er blitt et eget fagområde, fritid på skolen er en krevende men mulig kunst. Nå må alle med!

Les mer >>

Annerledes SFO - samme pris?

Ansatte i SFO og AKS har på kort tid organisert sine vennskapsarenaer slik at de oppfyller anbefalt smittevernveileder. Konsekvensen er at de fleste har kuttet ut morgenåpning og tilbyr kortere åpningstid på ettermiddagen. Foreldre blir bedt om å betale full pris, det har fått konsekvenser.

Les mer >>

Om kreativitet

Barn er kreative, sier vi. De skaper, omskaper og utvikler begreper og ting rundt seg hver eneste dag. Voksne har ikke det samme behovet. Hvorfor?

Les mer >>

Total kvalitetsledelse

Total kvalitetsledelse er en fremgangsmåte for å styre en organisasjon med fokus på kvalitet, basert på medvirkning av alle medarbeiderne m.m.

Les mer >>

Jegerne på Charlottenlund

Barneveilederne har fått seg en ny voksenaktivitet i SFO-basene på Charlottenlund skole i Trondheim. Denne nye aktiviteten tar mye tid og krever både konsentrasjon og pågangsmot. Og barneveilederne elsker den nye aktiviteten. Ja, Gudrun og Hilde kaller den faktisk helt genial!

Les mer >>

Læring i SFO – 1

Hva slags skolegang skal Norge tilby barna i fremtiden? Et utvalg ser på saken og det de antyder er krutt i støvlene for SFO-folket!

Les mer >>

Kan du være venner med en medarbeider?

Du behøver ikke overgi deg totalt til rollen som den ensomme ulv selv om du er leder. Det er ikke noe i veien for at du kan være venner med en medarbeider, men det krever bare at du tar noen forholdsregler.

Les mer >>

Relasjonssirkelen

Hvordan er den relasjonelle avstanden mellom deg som leder og dine medarbeidere. Kan også brukes for barneveiledere som ønsker å se på hvordan deres relasjon til barn på basen er.

Les mer >>